ŞİLE KAMPÜSÜ

Şile Kampüsü Dünyaya Açıldı

Şile Kampüsü Dünyaya Açıldı

Back

Işık Üniversitesi Şile Kampüsü dünyanın dört bir yanından gelen öğrencilerini ağırladı. Temmuz ayı boyunca "İstanbul Medeniyetler Kavşağı" programı ve Uluslararası Yaz Kampı ile Türkiye'yi ve İstanbul'u tanıma fırsatı yakalayan öğrenciler hem Türkçe öğrenci hem de Türkiye'nin tarihsel, kültürel birikimine bir giriş yaptı.

Aralarında ABD, Pakistan ve Mısır gibi dünyanın çeşitli bölgelerinden programlara katılan öğrenciler, Işık Üniversitesi Şile kampüsüne dünyanın renklerini taşıdılar.

Medeniyetlerin Kavşağında Işık Üniversitesi

"İstanbul Medeniyetler Kavşağı" programı kapsamında Alfred Üniversitesi ile işbirliği çalışmalarına başlayan Işık Üniversitesi, Türkiye'nin tanıtımına akademik bir boyut katıyor.

ABD'den Türkiye'ye gelen öğrenciler, Türkiye ve İstanbul'u tarihi, kültürü, siyaseti ve sanatıyla tanıma fırsatı yakalarken. "İstanbul üzerinden Türkiye'yi anlama kılavuzu" olarak nitelenen program, disiplinler arası zenginliğiyle yurtiçi ve yurtdışından katılan öğrencilere farklı bakış açıları kazandırdı.

Işık Üniversitesi Ekonomi Bölümü ile Uluslararası İlişkiler Bölümü, tarafından yürütülen proje çerçevesinde ABD'li öğrenciler Işık Üniversitesi kampüsünde Türkiye'nin sosyokültürel çekirdeğini oluşturan İstanbul kentinin şifreleri üzerine çalıştılar. Işık Üniversitesi öğrencilerinin de Alfred Üniversitesi programlarına katılımı ile devam eden proje karşılıklı değişimin önemli bir örneği.

Bir ay süren program boyunca 6 kredilik ders alan öğrenciler, başta Türkçe olmak üzere, Türkiye'nin kültürel ve tarihi özelliklerine odaklandılar. Bu dersleri destekleyici gezilerin de yer aldığı yaz okulu, Türkiye siyaseti, ekonomisi, kültür ve sanat hayatını irdeleyen, disiplinler arası bir çalışma olarak göze çarpıyor. Dersleri arasında; Bizans ve Osmanlı, Türkiye'de İktisada Giriş, Siyaset ve Sanat, Türkiye'de Kentsel Yaşam ve Kültür, Dünya Siyasetinde Türkiye gibi başlıklarıyla göze çarpan program, Türk öğrencilerin de bakış açılarını geliştirecek akademik bir atmosferi yaratıyor.

Uluslararası Yaz Kampında Konu; Türkiye ve Türkçe

Işık Üniversitesi bu yıl başlattığı Uluslararası Yaz Kampı ile dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencilerine Türk Kültürünü ve Türkçeyi öğreten bir programı hayata geçirdi. Işık Üniversitesi Şile kampüsünü canlandıran kampta dünyanı farklı bölgelerinden gelen öğrenciler, Türkiye ve İstanbul'u yakından tanıma fırsatı buldular.

İlk kez bu yıl gerçekleşen Türk Dili ve Kültürü konulu programda Işık Üniversitesi'nin deneyimli öğretim üyelerinden haftada 16 saat Türkçe öğrenen katılımcılar, sportif ve kültürel etkinliklerle keyifli zaman geçirdiler.

Programa katılan öğrenciler, temel Osmanlıca, perküsyon ve ritim, Türk halk oyunları, kentsel dönüşüm, İstanbul'un yemekleri ve Türk sineması gibi derslerle Türkiye'yi keşfediyor.Programa Mısır, Pakistan, Slovenya, Litvanya, ABD'den Hong Hong arasında bulunduğu çok farklı ülkelerden katılan öğrencilerin yanı sıra Türkiye'de yaşayan yabancılar ve yurt dışında yaşayan Türklerin de ilgisi çekti.

Türkiye'nin hem tarihi-kültürel özelliklerini tanıtan aynı zamanda Türkiye'nin kültürel birikimini de katılımcılarına aktaran kamp, Uluslararası bir kampüs olan Işık Üniversitesi Şile kampüsünü de dünyaya açtı. Kamp süreci sonunda katılım sertifikasıyla ülkelerine dönen Uluslararası Yaz Kampı katılımcılarının birer Türkiye elçisi olacaklar.