Atık Kağıt Sanata Dönüştü
BackIşık Üniversitesi öğrencileri, çevre dostu projeleriyle Türkiye'nin ilk ekolojik festivali EcoFest'e katıldı.
FMV Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri küresel ısınma ve doğal kaynakları daha verimli kullanma konseptiyle, Türkiye'de düzenlenen ilk geniş kapsamlı ekolojik festival olan Eco Fest İstanbul'da "Geri Dönüşümlü Kağıt Atölyesi" kurdu. Değersizi değerli kılmayı ve geri dönüşümün önemini vurgulamayı amaçlayan proje kapsamında kullanılmış atık kağıtlardan çalışmalar sergilendi ve workshoplar yapıldı.
Eco Fest İstanbul kapsamında, "Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğr.Gör.Lale Çavuldur" ve Kağıt Atölyesi öğrencileri, kağıt balyalarından oluşturdukları atölye ve sergi mekanında atık kağıtlardan üretilen sanatsal çalışmalarıyla dikkat çektiler.
Festivalde, kağıdın geri dönüşüm sürecini en yalın haliyle gözler önüne serme amacıyla atık kağıt balyalarından sıradışı bir mekan yaratan Işık Üniversiteli öğrenciler, yine atık kağıtlarla üretilmiş resim, heykel ve çeşitli sanatsal objeleri sergilediler. Çocuklar ve yetişkinlerle atölye çalışmalarının yapıldığı Kağıt Atölyesi (Kağıt Kulübe) ise festivalin ilgi odağı oldu.
"Değersizi değerli kıldılar"
Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Lale Çavuldur, çevre dostu bu projelerle hedeflenenin, değersizi değerli kılmak, atıklardan artı değer üretmek , kağıt hamurunun sanatsal ve yaratıcılığa açık bir malzeme olduğunu örnekleriyle göstermek, geri dönüşümün önemini vurgulamak olduğunu belirtiyor.
21 adet kağıt balyasını forklift yardımıyla üst üste dizerek mekanı oluşturduktan sonra çatısında ahşap latalar kullanılan "Geri Dönüşümlü Kağıt Atölyesi"nde öğrenciler katılımcı çocuklara ve yetişkinlere yönelik el yapımı kağıt, mask ve kitap ayracı gibi atölye çalışmaları gerçekleştirdi.
Işık Üniversitesi öğrencileri bundan önceki yıllarda Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi, Hasanpaşa Gazhanesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Eko Tasarım Haftası gibi etkinliklerde sergiledikleri çevre dostu projelerle, kağıt endüstrisinde geri dönüşümün önemine dikkat çekmişti.