Paylaş

Ekonomi, Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm

Ekonomi, Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm
Prof. Dr. Aslı Şen Taşbaşı - İktisat (Ekonomi) Bölümü

Ekonomi hakkında doğru bilgi sahibi olmak, içinde yaşadığımız dünyayı anlamlandırmak adına büyük bir adım atmak demektir. Bu derste, ekonominin görünen tek boyutluluğunun ötesine geçecek ve insanla birlikte doğan ekonominin, insan yaşamının her alanına nasıl dahil olduğunu göreceğiz.

Teknolojinin dönüştürücü gücüyle değişen ekonomiyi, piyasaların uyum sürecini, yapay zekadaki gelişmelerin dijital devrimin sınırlarını nasıl genişlettiğini keşfedeceğiz.

Fosil yakıtlardan yenilenebilir enerji kaynaklarına geçişin; hava, su ve toprak kirliliğinin, açlık, yoksulluk, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin önlenmesinin ve diğer sürdürülebilir kalkınma amaçlarının ekonomiyle bağlantısını tartışacağız.

Ekonomistler mutlaka bankacı mı olur? Psikolojiden hukuka, mühendislikten mimarlığa, teknolojiden sanata, sağlıktan spora birçok alanda ekonominin ne kadar önemli olduğunu öğrenmeye hazırlanın.

Ele alacağımız konular:
1. Günlük hayatta ekonomi
2. Ekonomi hakkında merak edilenler ve temel kavramlar
3. Uygulamalarla enflasyon, işsizlik, borsa ve döviz kurları
4. Ekonominin bilinmeyen yüzü: Uygulama örnekleriyle sağlık, spor, sanat, eğitim, telekomünikasyon, psikoloji, hukuk, mühendislik ve mimarlıkta ekonomi
5. Ekonomi ve sürdürülebilirlik
6. Ekonomi ve dijital dönüşüm
7. Geleceğin dünyasında ekonomist olmak
8. Tanınmış ekonomistler ve insanlığa katkıları

İlgili Dosyalar