Öğrenci Görüşü
Kapat

Öğrenci Görüşü

Geri

Işık Üniversitesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümünde ders planının sektörle paralel olması, iş hayatına girdiğimde alışma ve gelişme sürecimi hızlandırdı. Her zaman sektörün içerisinde ve tasarıma yön veren tasarımcılardan aldığım dersler sayesinde tasarım sürecini baştan sona deneyimledim. Ayrıca diğer bölümlerden birçok seçmeli ders alarak ilgi alanlarımı ve becerilerimi genişlettim. Hayal ettiklerimi projelere yansıtarak dolu dolu bir 4 yıl geçirdiğim için mutluyum. (Mahmut Kalyoncu)

Işık Üniversitesi'nde Görsel İletişim Tasarımı okumak benim için sanatın içinde, mesleği en iyi bilen insanlardan eğitim almanın güzellikleriyle dolu. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, bana hayatım boyunca farklı bakmayı ve yaratıcı düşünmeyi öğretti. (Çağla Uçan) 

İçinde bulunduğumuz iletişim çağında görsel iletişim tasarımı eğitimi almak dünyaya daha farklı gözlerle bakmamı sağlıyor. Işık Üniversitesi'nde görsel iletişim tasarımı öğrencisi olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Aldığım eğitimler yaratıcılığımı geliştiriyor ve yeteneklerimin farkına varmamı sağlıyor. Bölüm geniş bir yelpazeye sahip. Animasyon, grafik tasarım, sanat ya da ambalaj tasarımı… Işık Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü çağın gerekliliklerine uyum sağlıyor ve bizlere pek çok konuda eğitim alma şansı tanıyor. (Ahsen Dilara Yılmaz)

Bölümümü tercih ederken dikkat ettiğim şeyler akademik kadro ve ders programıydı. Eğitimime başladığımda ise beklediğimden çok daha fazlasını buldum. Verilen dersler, bizi sektöre en doğru şekilde hazırlamak üzere hazırlanmıştı. Okurken inanılmaz derecede keyif aldım ve okula gelmek benim için hiçbir zaman yük olmadı. Böyle bir eğitim aldığım için kendimi ayrıcalıklı hissediyorum.  (Özüm Yaşar) 

Multidisipliner bir bölüm olan Görsel İletişim Tasarımı, kişinin kendi yeteneklerini gözlemleyebilmesi ve geliştirebilmesi adına bir yön verir, kişinin kendine özgün bir tasarım dili oluşturmasına olanak sağlar. (Deniz Can Demir)

Yaratıcılığı tasarıma çevirmek aslında oldukça zor bir iş. Görsel İletişim Tasarımı Bölümü benim için kafamdakileri kağıda dökmemi kolaylaştıran önemli bir basamak oldu. Görsel dili kullanmayı, fotoğrafçılığı, deseni, tipografiyi ve daha birçok tasarım parçasını kurallarıyla öğrendikçe çevremdeki her şeyi daha iyi "görebildiğimi" farkettim. (Sinem Ünal)


YUKARI