Neden Lojistik Yönetimi Lisans Programı?
Kapat

Neden Lojistik Yönetimi Lisans Programı?

Geri

Küreselleşmenin ve teknolojik gelişmelerin doğal bir sonucu olarak uluslararası ticaret hacmi büyük ölçüde artış göstermiştir. Buna paralel olarak lojistik yönetimi, taşımacılık, ve tedarik zinciri yönetimi alanlarında uzman kalifiye elemana ve yöneticilere duyulan ihtiyaç bu alanlarda branşlaşmayı gerekli kılmış ve bu donanıma sahip kişilerin değerini oldukça arttırmıştır.

Işık Üniversitesi Lojistik Yönetimi programı bu ihtiyaca cevap vermek üzere İşletme Bölümü bünyesinde kurulmuştur. Programın en önemli avantajlarından biri İşletme Bölümü'nün en başarılı programlarından biri olan Uluslararası Ticaret programı ile sinerjik olacak şekilde tasarlanmış olmasıdır. Programda güçlü teorik altyapının yanısıra vaka çalışmasına dayalı öğretime ağırlık verilerek öğrencilerin pratik uygulamaları tecrübe etmeleri sağlanmaktadır. Öğretim kadrosu konusunda uzman çok değerli akademisyenlerden ve lojistik sektöründe uzun yıllar deneyimli üst düzey yöneticilerden oluşmaktadır.

Lojistik yönetimi konu itibarıyla uygulama temelli bir alandır. Bu sebeple öğrenciler mümkün olduğunca çok staj yapmak konusunda teşvik edilir. Kariyer merkezimiz staj ve iş imkanları konusunda öğrencilerimize önemli destek vermektedir. Işık Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi programı, yapısı ve içeriği itibarı ile son derece geniş iş imkanları sağlamaktadır. Öğrencilerimiz tedarik zinciri yönetimi, taşımacılık, ve gümrükleme alanlarında da uluslararası boyutta uzmanlık kazanıp iş piyasasında önemi bir avantaja sahip olarak programdan mezun olurlar.

YUKARI