Neden Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Lisans Programı?
Kapat

Neden Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Lisans Programı?

Geri

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü, Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 130 yıllık köklü eğitim öğretim geleneği çerçevesinde kurulan Işık Üniversitesi'nin sanat ve tasarım alanında profesyoneller yetiştiren önemli bölümlerinden birisidir. Bölüm, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin diğer bölümleri ile beraber okulumuzun Maslak kampüsünde yer almaktadır. Metro ile kolayca ulaşılabilen bu kampüs; kültür, sanat ve ticaret merkezlerine yakınlığının yanı sıra boğaza ve doğaya yakınlığı ile de çok özel bir konuma sahiptir.

Öğrencilerle birebir iletişimi önemseyen eğitim anlayışı çerçevesinde oluşturulan az mevcutlu sınıflarda deneyimli ve nitelikli öğretim kadrosu ile dersler işlenerek öğrencilerin yetenekleri geliştirilir. Öğrenciler diledikleri alanda uzmanlaşabilmekle beraber bölümden mezun olduklarında giysi, dokuma ve baskı alanlarının tümü hakkında bilgi sahibi olurlar.

Uygulamalı derslerin yapıldığı atölyeler teknik olarak donanımlı ve güçlüdür. Dikiş, dokuma, baskı, takı ve bilgisayar atölyelerinde işlenen uygulamalı derslerin yanı sıra öğrencilerin yaşama, sanata, tasarıma ve kültüre dair edindikleri vizyonu geliştirecek sanat tarihi, moda tarihi, tasarım analizi, moda pazarlaması, Osmanlı kumaşları gibi teorik dersler bu dört yıl içerisinde öğrencilere aktarılır. Disiplinlerarası bir anlayış ile diğer bölümlerle ortak projeler yapılabildiği gibi bu bölümlerin seçmeli derslerinden de istenirse faydalanılabilir. Erasmus olanakları ile öğrenciler Avrupa'daki sanat ve tasarım okullarında eğitim alma olanağı bularak uluslararası bir vizyon edinirler.

YUKARI