Öğrenci Görüşü
Kapat

Öğrenci Görüşü

Geri

"Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nün ilk mezunlarından biriyim. Eğitimim boyunca bu kadar derin ve geniş yelpazede bir bilgi birikimini başka hiçbir yerde yaratamayacağımın farkındaydım. Mezuniyetim ile birlikte de bu düşüncemde ne kadar haklı olduğumu gördüm.

Gerek iş ortamının gerek günlük yaşamın her alanında bu bölümün bana kazandırdığı vizyon sayesinde büyük farklılıklar yaratıyorum.

Öğrenci arkadaşlarıma tavsiyem bu bölümün ve hocalarının ayrıcalıklarının farkında olmaları ve kendilerine sunulan bu büyük fırsatı değerlendirmelidir."

Sedef Güney (2010–2011 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) Tam Factoring A.Ş. Stratejik Planlama Başkan Yardımcısı.

Mezun olduktan sonra Işık Üniversitesi Sanat Kuramı ve Eleştirisi Yüksek Lisans Programında akademik kariyerimi sürdürdüm. Diğer İnsan ve Toplum Bilimi Bölümü mezunu arkadaşlarım da kendilerini yine kültürün ayrılmaz parçaları olan edebiyatta, reklâmcılıkta, inovasyon alanında, halkla ilişkilerde ve bunlar gibi çok yönlü alanlarda kendilerini ifade ediyorlar ve biz İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nün çok yönlü eğitim anlayışı ile kendimizin farkında bireyler olarak emin adımlarla hayatımıza yön veriyoruz.

Cansu Kuman (2010–2011 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) Koç Üniversitesi, İşletme Enstitüsü, Yönetici Geliştirme Programları Eğitim Uzmanı

Bu bölümün en büyük avantajlarından birisi geniş bir iş alanına sahip olması, dolayısıyla da iş bulma olanaklarının çok büyük olması.

Günümüz iş dünyasında tek bir alanda uzmanlaşmış mezunlara oranla, birçok konu hakkında bilgisi olan, çok yönlü olarak kendini geliştirmiş, yetenekli, bilgili ve dinamik mezunlar tercih edilir hale geldi.

Ben de bölümümün bana sağladığı bu avantajı iş ararken kullandım ve belki de birçok yeni mezunun önüne geçtim.

Burcu TORUN (2011–2012 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş., İnsan Kaynakları- Performansı Ücretlendirme Bölümü, Uzman

Lise hayatı boyunca üniversitede hangi bölümü okuyacağına ve ileride hangi mesleği seçeceğine karar verememiş biri olarak, Işık Üniversitesinin İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümüyle karşılaşmamı hayatımdaki dönüm noktası olarak görüyorum.

Mesleki bir eğitim vermeyi hedefleyen günümüzün kalıplaşmış eğitim sürecinin dışında olan ve birçok disiplini içinde barındıran bölümümüz sayesinde kendimi keşfettim diyebilirim.

Bölümümüzün tek bir disiplin içerisinde kendini sınırlamak istemeyen öğrencilerin beklentilerine tümüyle karşılık vereceğini düşünüyorum.

Selen Erken (2011–2012 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) İTÜ Sanat Tarihi Yüksek Lisans Öğrencisi

İnsan ve Toplum Bilimleri bölümü Bilim, Teknoloji ve Toplum dalı mezunu olarak Türkiye standartlarının üzerinde bir eğitim aldığıma inanıyorum. Analitik düşünme ve sorgulama becerilerini geliştirdiğini düşündüğüm eğitim sistemi ile bölüm öğrencileri kendi öngördükleri branşlarda yol alabilmektedir. Öğrenciye sunulan seçme hakkı sayesinde kişi uzmanlaşmak istediği alanı akademik kadro yardımı ile gerçekleştirebilmekte. Akademik kadronun öğrenciye sıcak yaklaşımı mezuniyet sonrasında devam etmekte olup birçok açıdan bizleri desteklemektedir.

Cem'i Vur (2011–2012 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) Vancouver Island University, Graduate Program, British Columbia, Canada; UPS Operasyon Yönetimi Uzmanı

Hem düşünebildiğiniz, hem öğrendiğiniz, hem de keyif aldığınız bir bölüm "İnsan ve Toplum Bilimleri". 21. yüzyılın ilk çeyreğindeyken dünden bugüne ve geleceğe dair olan toplumsal, bilimsel, tarihsel, kültürel dinamiklerin sorgulanması, araştırılması ve hepsinden öte düşünülmesi son derece önemli.

İTB lisans eğitimi; sanatı, sosyal bilimleri ve teknolojiyi bir bütün olarak inceleyen, bütünsel bir bakış açısı kazandıran bir eğitim oldu benim için.

Jim Kutay Gülaydın (2011–2012 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Mezunu) Yemenici Otomotiv, Import – Export Specialist

Türkiye'de lisans eğitim düzeyinde ilk kez açılan bu bölümle çift dal yapma fikri ve bölümün içeriği beni çok cezbetti.

Bu bölümde okumak üniversite yaşantım boyunca aldığım en doğru kararlardan birisiydi.

Üniversite hayatı bir kere yaşanır, bunu en güzel şekilde yaşamak istiyorsanız bu bölümü ilgi alanı çok olan, öğrenmekten asla bıkmayacak olan herkese öneriyorum.

Gökçe Erdöl (2011–2012 İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü & Bilgisayar Mühendisliği Çift Anadal Mezunu) SoftTech A.Ş., Information Technologies and Services, Software Specialist

YUKARI