Neden Uluslararası Ticaret ve Finansman Lisans Programı?
Kapat

Neden Uluslararası Ticaret ve Finansman Lisans Programı?

Geri

Işık Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Lisans Programı ülkenin bu alandaki en kapsamlı programlarından biridir. Akademik kadrosu Uluslararası Ticaret konusunda uzman çok değerli akademisyenler ile iş dünyasından üst düzey yöneticilerden oluşur. Çok uluslu şirketlerde staj, bu programda önemli yer tutmaktadır. Programda yurtiçi olduğu gibi yurtdışı staj yapılması desteklenmekte ve kariyer merkezi, Erasmus ofisi ve uluslararası üniversiteler ve kurumlarla olan ikili anlaşmalar aracılığıyla staj ve iş imkanları yaratılmaktadır.

Uluslararası Ticaret Programı konu itibarıyla iş dünyası ile yakın bağlantı gerektirir. Işık Uluslararası Ticaret bu yönüyle kendini benzerlerinden ayrıştıran bir programdır. Düzenli olarak gerçekleştirilen yönetici seminerleri, derslere sıklıkla katılıp tecrübelerini aktaran girişimciler ve şirket üst düzey yöneticileri, çokuluslu firmalarla ortak yönetilen projeler, öğrencilerimizin eğitim süreçleri henüz devam ederken pratik iş dünyasıyla iç içe olmalarına imkan tanımakta ve mezuniyet aşamasında kendilerine büyük avantaj sağlamaktadır.

Bu kapsamdaki faaliyetlerden bir tanesi de düzenlenen uygulamalı dış ticaret projeleridir. Özellikle dış ticaret,lojistik ve pazarlama alanında ilerlemek isteyen,ve kendini geliştirmek isteyen öğrencilerimiz, "International Trade Mission-Uluslarası Ticaret Misyonu" projesinde dış ticaret elemanı olarak çalışıp ders kredisi kazanabilmektedir. Uluslarası Ticaret Misyonu projesinde, işbirliği yaptığımız üniversiteler ile her sene belirlenen farklı bir destinasyona, öğrencilerimiz seçtikleri KOBİ'leri pazara açmak için çalışmaktadır. İlgili firmaların dış ticaret elemanı olarak çalışan öğrencilerimiz, Pazar araştırmasından, gidilecek ülkedeki potensiyel müşteri lerle iletişime geçmeye ve diğer üniversitelerden gelen öğrenci meslektaşları ile yurtdışında kurdukları ticaret fuarına davete kadar her türlü sorumluluğu üstlenmektedirler. Proje kapsamında 2015'te Meksika'ya giden öğrencilerimiz, 2016'da İstanbul'da firmaları ağırlamıştır.

Ayrıca, Avrupa çapında faaliyet gösteren Businet akademik işbirliği ağına Türkiye'den üye olan az sayıda işletme bölümünden birisi Işık İşletme'dir. Bu üyelik Uluslararası Ticaret programı öğrencilerine uluslararası arenada önemli fırsatlar yaratmaktadır.

YUKARI