Neden Psikoloji (Türkçe) Lisans Programı?
Kapat

Neden Psikoloji (Türkçe) Lisans Programı?

Geri

Psikoloji biliminin geliştirilmesi ve uygulanması amacıyla bölümümüzde çok çeşitli bilimsel, eğitsel ve sosyal etkinlikler yürütülmektedir. Bölümümüzün en önemli özelliklerinden biri araştırma odaklı bir eğitim anlayışının benimsenmiş olmasıdır. Akademik yıl içinde öğrencilerimiz, öğretim üyelerimizin laboratuvarda veya alanda yürüttükleri çalışmalara öğrenci asistanı olarak katılabilmektedir. Bazı öğrencilerimiz bu çalışmalarını ulusal kongrelerde bildiri şeklinde sunmaktadırlar. Yine çok sayıda öğrencimiz Şile köylerinde ve Şile içinde yürütülen eylem araştırmalarına katılarak uygulamalarda aktif rol almaktadırlar.

Bölümümüzü farklı kılan donanımlarımızdan biri 2011 yılında tamamlanmış olan araştırma laboratuvarımızdır. Laboratuvar, yöntem derslerinin yanı sıra bölüm üyelerinin ve öğrencilerin deneysel/bilişsel psikoloji ve psikofizyolojii araştırmaları için kullanılmaktadır. Farklı boyutlarda dokuz birimden oluşan ve çeşitli cihazlarla donanmış olan bu mekanın bir odası göz hareketi laboratuvarı, bir diğeri de küçük gruplarla yapılacak çalışmalar için ayrılmıştır.

Gurur duyduğumuz özelliklerimizden bir diğeri ise öğrencilerimizin hem internette yayınladıkları hem de basarak dağıttıkları 'Psikomedya' isimli Psikoloji Bültenidir. Bu bülten, seminer-çalıştay gibi etkinlikleri düzenleyen ve son derece aktif olan Psikoloji Kulübümüzün yürüttüğü bir etkinliktir. Sesli video gösterimine de olanak tanıyan bültenimiz şu an için sadece Işık Üniversitesi Psikoloji Bölümüne özgüdür.

Okulumuzda ayrıca öğrencilerimiz için her türlü kaynağın bulunduğu, 24 saat kesintisiz hizmet veren birinci sınıf bir kütüphanemiz mevcuttur. Gelişmiş altyapısı ile kütüphanemiz enformasyon teknolojilerine ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.

Belirtilen özellikleriyle Işık Psikoloji Programı, öğrencilerine bilimsel bilgi kazandırma ve araştırmalarda etkin rol oynama fırsatı tanıdığı gibi, psikolojik güçlendirme ve hizmet projeleri tasarlama, Sivil Toplum Kuruluşlarıyla işbirliği yürütme olanakları da sunmakta; ayrıca, gençlerin eğitimi açısından çok önemsediğimiz kulüp etkinlikleri aracılığıyla bireysel ve takım halinde çalışma becerilerinin gelişimine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

YUKARI