Halil Akdeniz / İmgenin İzinde / 30 Mart - 29 Nisan 2017 / Galeri Işık İstanbul

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin 10. Kuruluş Yılı Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fakültemiz Görsel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi  Sanat Eğitimcisi Ressam Prof. Dr. Halil Akdeniz'in "İmgenin İzinde" sergisi 30 Mart 2017 Perşembe günü Galeri Işık İstanbul/ Maslak Kampüsü'nde açılıyor.

Galeri Işık İstanbul / Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü
Büyükdere Caddesi No. 194 Sarıyer Maslak, İstanbul, 0212 286 49 11, www.isikun.edu.tr
Sergi süresi : 30 Mart -29 Nisan 2017

Halil Akdeniz
1944 yılında Antalya'da doğdu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü'nü bitirdi(1962-65). Devlet Yurtdışı ihtisas sınavını kazanarak Almanya'ya gitti. Berlin Devlet Güzel Sanatlar Akademisi'nde -HdK, Berlin (bugünkü Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi) lisans ve uzmanlık öğrenimi gördü(1968-74). Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde; Görsel Algılama Açısından Renk Kullanımı ve Etkileri konulu tezi ile yüksek lisans(1982), İzmir Körfez Kirlenmesi Üzerine Sanatsal
Değerlendirmeler çalışması ile sanatta yeterlik(1984), Çağdaş Resim Sanatında Kuram(Düşünce Boyutu) ve Türk Resim Sanatına Yansıması Üzerine Bir Araştırma konulu tezi ile doktora(1990)
dereceleri aldı. 1986'da yardımcı doçent, 1987'de doçent, 1994'te profesör oldu. Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü (bugünkü Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi), Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Ege, Dokuz Eylül ve Bilkent Üniversitelerinde Resim ve Güzel Sanatlar Bölümleri'ni kurdu. Bu üniversitelerde bölüm başkanlıkları fakülte kurulu üyelikleri, üniversite senatosu ve üniversite yönetim kurulu üyeliklerine kadar çeşitli kademelerde görev aldı. 1996-2001 yılları arasında T.C.Bonn ve Berlin Büyükelçiliği Kültür Müşavirliği ve 2001'de Kültür Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği görevlerinde bulundu. 2001- 2005 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. Türkiye'de ilk kez sanat bilimini kurarak Anadolu Üniversitesi'nde (2003) ve Işık Üniversitesi'nde(2008) Sanat Kuramı ve Eleştiri Yüksek Lisans Programlarını ve (2013) Sanat Bilimi Doktora Programını açtı. Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde 2007-2013 yılları arasında Görsel Sanatlar Bölüm Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Bilimi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevlerinde bulundu ve haleni aynı üniversitede öğretim üyesi olarak görevini sürdürmektedir.

Halil Akdeniz, Çağdaş Türk Sanatı alanında eserleri ve araştırma yazıları ile tanınır. Sanat yaşamında birçok ulusal ve uluslararası sergi, bienal, trienal, sanat fuarları ve müze sergilerinde yer aldı ve birisi yurtdışında altın madalya birincilik ödülü olmak üzere ulusal ve uluslararası 19 sanat ödülüne değer görülmüştür.

Akdeniz, Almanya Münster Sanat Akademisi  "Şeref/Onur' üyesidir. Aynı zamanda Uluslararası UNESCO-AIAP Plastik Sanatlar Derneği üyesi,  UNESCO- AICA Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği üyesi ve AICA'nın Türkiye Milli Komitesi kurucu üyesidir.