Haydi Siz de Geleceğinize ve Kariyerinize Işık Tutabilmek için Işık'lı Akademik Eğitim Modelini Seçin

Işık'lı Akademik Eğitim Modeli

IŞIK'lı Akademik Eğitim Modeli ile, üniversitenin ilk yılında hiçbir bölüm ve fakülte ayrımı gözetmeksizin tüm öğrencilerimize

• interdisipliner bir anlayış içinde,
  • kendi alanları dışında kalan çalışma alanlarının bilgisini aktaran
  • karmaşık problem çözmek için gerekli olan çoklu düşünme yetisini kazandıran
  • yaratıcı düşünme becerisini veren
  • stratejik planımızda öngörülen çeviklik, uyum ve direnç kapasitesini sağlayan
  • gerçek yeteneklerini bulmalarını öngören
  • evrensel üniversiter bilgiyi aktaran

bir eğitim sunuyoruz.

Hedeflerimiz

Ayrıntılı Bilgi

3 Fakültede tüm bölüm ve programlar IŞIK'lı Akademik Eğitim Modeli'ne geçti

Müfredat için Ayrıntılı Bilgi

IŞIK'lı Akademik Modelimizi Ortak Dersler Koordinatörümüzden Dinleyin

IŞIK'lı Akademik Modelimizi Rektörümüzden Dinleyin

Sık Sorulan Sorular

• Neden bu modele geçildi? Ne amaçlanıyor?

Kuruluşundan bu yana güçlü yabancı dil bilgisine sahip, farklılıklara saygılı, kuşatıcı ve duyarlı bireyler yetiştirme vizyonu ile hareket eden Işık Üniversitesi'nin, 2021 yılında hayata geçirdiği büyük dönüşümün ilk adımı, fakültelerin birleşmeleri ve tüm lisans eğitiminin Şile Kampüsü'nde tek lokasyonda konumlandırılması olmuştur. Akademik ve idari açıdan Işık Üniversitesi'ne büyük bir dinamizm katan bu adımla, öğrencilerin Üniversite olanaklarına daha hızlı erişimi sağlanırken, Stratejik Planda yer alan interdisipliner bir anlayış içinde farklı alanlarda beceri sahibi olan, yaratıcı düşünme becerisine sahip mezunlar verme hedefine ulaşması daha kolay hale gelmiştir. Güz 2021 yılından bu yana uygulanmaya başlanan "IŞIK'lı Akademik Eğitim Modeli" belirtilen hedeflere ulaşma yolunda atılan en önemli adımdır.

• Türkiye'deki üniversite eğitiminden farkı nedir?

IŞIK'lı Akademik Eğitim Modeli'nin temelinde; üniversitenin ilk yılından itibaren uygulanan ortak müfredat ve ortak dersler vardır. Ortak dersler, Işık Üniversitesi'nde eğitim alacak her öğrencinin daha etkin, üretken ve verimli olabilmesi için temel formasyonun tamamlanmasında ilk adımdır.

• Türkiye'de bu model tek mi?

Işık Üniversitesinde uygulanan modele benzeyen modelde eğitim modeli dünyada önemli ve tanınmış üniversitelerde uygulanmaktadır. Türkiye'de ise benzer programın kullanıldığı sayılı üniversite bulunmaktadır.

• Tüm lisans programlarını kapsıyor mu?

Ortak dersler her program için ayrı ayrı değil, 4 yıllık eğitim veren farklı programlardaki tüm öğrencilerin katılımıyla aynı anda ve karma olarak verilmektedir.

• MYO programlarını kapsıyor mu?

IŞIK'lı Akademik Eğitim Modeli, sadece dört yıllık eğitim alan fakülte öğrencilerinin müfredatlarına entegre edilmiştir, MYO öğrencileri ortak dersler kapsamında yer almamaktadır.