Siyaset Bilimi Lisans Programı
Kapat

Siyaset Bilimi Lisans Programı

Siyaset Bilimi güç, otorite, meşruiyet gibi temel kavramları; eşitlik, özgürlük, adalet, demokrasi gibi fikirleri ve devlet, hükümet ve siyasal partiler gibi kurumları inceler. Işık Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi programında dersler beş temel alanda yoğunlaşmaktadır. Bunlar karşılaştırmalı siyaset, siyaset kuramı, Türk siyasi hayatı, kamu yönetimi ve uluslararası ilişkilerdir. İlk iki yıl Uluslararası İlişkiler Programı ile ortak programdaki dersleri alan öğrenciler üçüncü yıldan itibaren zorunlu derslerin yanısıra toplumsal cinsiyet, insan hakları, siyaset sosyolojisi gibi dersleri alarak uzmanlaşabilmektedir. Işık Üniversitesi'nin diğer bölümlerinde olduğu gibi Siyaset Bilimi programında da bölüm dersleri toplam derslerin yarısından daha azdır. Böylelikle öğrencilerin disiplinlerarası bir bilgi birikimi edinmesi amaçlanmaktadır. İktisat, İşletme ve Psikoloji bölümlerinin programları ile Çift Anadal Programı bulunmaktadır.

Siyaset Bilimi lisans programı ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız.

Sosyal medyada bize ulaşmak için

Hakkında

YUKARI