10. Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği Başlıyor!

Her yıl Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübümüzün Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğinde gerçekleştirdiği ve bu yıl 10.'su düzenlenecek olan Gülen Çocuk Şenliği 18-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.

Gülen Çocuk Şenliği Projesi; Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, dünyanın çeşitli bölgelerinden engelli-engelsiz çocukları İstanbul'da bir araya getirerek "engelli çocukların eşit yaşam haklarının önündeki engellerin kaldırılması" mesajının ulusal ve uluslararası kamuoyuna duyurulması, ülkemizin, kültürümüzün ve konukseverliğimizin tanıtılmasını amaçlıyor.

Işık Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeleri Kulübü öğrencileri 4 yıldır koordinatörler, ulaşım ekibi, yemek ekibi, öncü kuvvet, mihmandarlar ve animasyon ekibi olmak üzere 55 kişiden oluşan ekibiyle projenin gerçekleştirilmesi için gönüllü olarak katkıda bulunuyor.

Çocuklarla sağlıklı bir iletişim kurmak için uzun süre eğitim alan ekip, yüz ve tişört boyama, Hacivat ve Karagöz gösterileri, dans, v.b. etkinlikler ve atölyeler ile şenliği organize ediyor. İstanbul'un çeşitli ve özel mekânlarını çocuklara tanıtan ekip çocukların hayatları boyunca unutamayacakları bir hafta geçirmeleri ve çocuklar için hiç bir engelin olamayacağını göstermeyi amaçlıyor.