Hayata Bir Çocuk Bir Çocuğa Hayat Projesi

Türkiye gibi genç nüfusu fazla olan bir ülke için, riskli davranış sergileme ihtimali olan her çocuk ve genç; ülkenin üretkenlik kapasitesi için önemli bir kaybı temsil etmektedir. Bu kaybın önüne geçilmesi farklı disiplinlerin ve sektörlerin bir araya gelerek, çeşitli önleme ve öngörme çalışmaları yapması ile mümkün olabilecektir. İlki 2014 yılında İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenmiş olan "I. Önleyici Hizmetler Çalıştayı (OHC2014)";  çocuğun iyi olma halinin ve refah bir toplum olmanın önündeki en büyük sorunlardan biri olduğu ana fikriyle düzenlenmiş, kamu kurumları, yerel yönetimler, adli ve psikolojik bakışı sunan önemli bilim adamlarının katkıları ile gerçekleşmiştir. Çalıştay kapsamında ayrıca İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı kapsamında, İSTKA/2014/YEN/0112 kodu ile desteklenen Hayata Bir Çocuk Bir Çocuğa Hayat Projesi'nin tanıtımı da yapılmıştır.
Yürütücülüğü Prof. Dr. Sıddık B. Yarman (İÜ Mühendislik Fakültesi) tarafından yapılan projede, İÜ Teknoloji Transfer Merkezi (İÜ TTM), İÜ Bilimsel Araştırma ve Uygulama Merkezi (İÜ BUYAMER), Bahçeşehir Üniversitesi ve Işık Üniversitesi paydaş olarak yer almaktadır.
13 Ekim 2015 tarihinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde düzenlenecek olan II. Önleyici Hizmetler Çalıştayı (OHC2015); psikoloji, psikiyatr, sosyal çalışma, adli tıp, işletme, enformatik ve mühendislik araştırma alanlarının bir arada çalışmasının sonuçlarını paylaşmayı hedeflemektedir. Farklı disiplin ve bakış açılarını aynı sorunu çözme anlayışı ile buluşturan Hayata Bir Çocuk Bir Çocuğa Hayat Projesi'nin kapanış toplantısı,  çalıştay kapsamında yapılacak, elde edilen sonuçlar nicel ve nitel örneklerle paylaşılacaktır.
Bilimin; hangi disiplin üzerinden üretilirse üretilsin insanlığın yararını esas alması fikrine inanan siz değerli Işık Üniversitesi mensuplarını II. Önleyici Hizmetler Çalıştayı'na (OHC2015) katılmak üzere davet ediyoruz.
Kayıt için tıklayınız
Yer: Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü B Salonu