Doç. Dr. Işın Çelebi "Çatışmalı Ortamlarda Müzakere Sanatı" Dersi ile Işık Üniversitesi'nde

Işık Üniversitesi Yaz Okulu PSY/HSS 483 Crosscultural Aspects of Conflict Resolution dersi kapsamında 15 Temmuz 2015 Çarşamba günü misafir konuşmacı olarak Devlet Eski Bakanı Doç.Dr. Işın Çelebi, Işık Üniversitesi öğrencileri, idari ve akademik personeline açık olan Negotiation Arts/Müzakere Sanatları konulu dersi vermiştir. "Çatışma Ortamlarında Müzakere Sanatı" Dersi kapsamında Müzakere Etme Becerisini Arttırmak, Müzakere Sürecinde Başarıya Giden Yol, Çatışma Ortamında Müzakere Yöntemleri, Çatışmalı Durumda Müzakere Sanatı, Çatışmalı Durumlarda Nasıl Bir Yaklaşım Gerekir?, Müzakere Sürecinde Yöntemler, Müzakerede Kritik Konular başlıklı konular 2 saat süren seminerde anlatılmıştır.

Işın Çelebi Kimdir?

15 Ekim 1950 doğumlu olan Işın Çelebi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Metalurji Mühendisliğini bitirdikten sonra, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde aynı alanda yüksek lisans derecesi almıştır. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde Ekonomi doktorası yapmış ve daha sonra doktorasını tamamlamış; Ekonomi Doktoru ve Makro iktisat alanında Doçent unvanını almıştır.

1989-1991ve 1997-1998 yıllarında iki kez Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yürütmüş ve aynı yıllarda Para Kredi Koordinasyon Kurulu Başkanlığı yapmış olan Işın Çelebi, 2002 yılında Çelebi Stratejik Danışmanlık A.Ş.'yi kurmuştur, hala Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyeliği görevi devam etmektedir.