Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı İstanbul'da Işık Üniversitesi'nde!

'YAŞAMAK DA GÜZEL, YAŞATMAK DA'

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi'nin düzenlediği Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı, farklı ülkelerden çocukları Şile'de buluşturuyor. İngiltere, Kırgızistan, Macaristan, Norveç ve Türkiye'den bir araya gelen 30 nakilli çocuk, kamp süresince keyifli etkinliklerle zaman geçirecek. Kampın ikinci gününde, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için dünyaca ünlü organ nakli cerrahlarının konuşmacı olarak katılacağı konferans sonrası; FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyetinin katılımı ve Işık Üniversitesi öğrencilerinin başlattığı kampanya ile organ bağışı gerçekleştirilecek.

100 BİNİ AŞKIN HASTA ORGAN BEKLİYOR

Siz bu satırları okurken kronik organ yetmezliği sorunu yaşayan 100 bini aşkın hasta, yaşama yeniden bağlanabilmek için organ nakli bekliyor. Yüz binlerce hasta yakını da bu endişeli bekleyişe çaresizce ortak oluyor. Yaşamak için organ bağışına mecbur olan kişilere maalesef yeterli ölçüde destek olunamıyor ve bu hayati ihtiyaç giderek büyüyor.

Böyle bir tabloya duyarsız kalınmaması gerektiğine inanan Işık Üniversitesi, ülkemizde organ bağışı ve naklini yaygınlaştırmak, bu konudaki duyarlılığı ve bilinci artırmak için umutla çalışıyor. Sağlanan farkındalık ile tek bir insanın bile hayata bağlanması, yakınlarına "uygun organın bulunduğu" müjdesinin verilebilmesi ise hepimize en büyük ödül olacaktır. Her yıl geleneksel olarak Antalya'da düzenlenen Uluslararası Organ Nakilli Çocuklar Kampı bu yıl 1-5 Temmuz tarihleri arasında Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleştirilecek. Bu yılki kampa; İngiltere, Norveç, Kırgızistan, Macaristan, Almanya gibi ülkelerin yansıra Türkiye'den İstanbul, İzmir, Trabzon, Konya, Adana, Gaziantep, Kahramanmaraş'tan da çocuklar ve aileleri katılacak.

Böbrek, kalp ve karaciğer nakli ile ikinci hayatlarına başlamış olan şanslı çocuklar, kampta Şile ve İstanbul gezilerinin yanı sıra eğlence parkında da keyifli dakikalar geçirecek. Birkaç gün de olsa hastalıklarını unutarak yaşıtları ile tatil yapmanın keyfini çıkaracak olan nakilli çocuklara kamp boyunca Işık Üniversitesi öğrencileri rehberlik ederek mutlu bir tatil geçirmelerine katkıda bulunacak.

GÖNÜLLÜLER ORGAN BAĞIŞI YAPACAK

2 Temmuz Perşembe günü dünyaca ünlü şampiyon cerrahların en özel anılarını paylaşacağı ve Işık Üniversitesi Şile Oditoryumu'nda düzenlenecek olan 'Organ Nakli Konferansı'; FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Üyeleri, akademik ve idari kadro, öğrenciler, nakilli çocuklar ve ailelerinin katılımı ile halka açık olarak gerçekleşecek.

Konferans sonrası gerçekleştirilecek olan 'Organ Bağışı Etkinliği'nin açılışını FMV Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman organlarını bağışlayarak yapacak. Ardından tüm organ bağışı gönüllüsü katılımcılar organ bağışında bulunacak.

2 Temmuz Perşembe günü ayrıca nakilli çocuklar, doktorlar ve konuk sanatçılarla birlikte organ naklinin önemine dikkat çekmek amacıyla; Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde basın toplantısı düzenlenecek.

2 Temmuz Perşembe günü gerçekleştireceğimiz Organ Nakli Konferansı, Organ Bağışı Etkinliği ve Basın toplantımızda; sizleri de aramızda görmeyi diliyoruz.

Duyarlı ünlüler ve gönüllülerin organ nakli hakkında söylemlerinin yer aldığı videolar, @oncamps instagram hesabından paylaşılarak organ nakli konusunda bir farkındalık yaratılmaya çalışılıyor.

YER: Işık Üniversitesi Şile Kampüsü
TARİH: 2 Temmuz Perşembe