Işık Üniversitesi Mezuniyet Töreni 2015

"BİLGİDEN BİLGİ ÜRETMEYİ VE SÜREKLİ ÖĞRENMENİN GEREKLİLİĞİNİ ÖĞRENEREK MEZUN OLUYORSUNUZ"

Törenin açılış konuşmasında Işık Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ergül AKÇAKAYA; "Bugün mezun olanlar üniversitemizin 16. Dönem mezunları oluyorlar ve biz hepimiz onların sevincini paylaşmak üzere buradayız. 19. yılımızı, 22 bölümden oluşan 5 fakülte, 2 enstitü ve 2 meslek yüksekokulu ve toplam 5 bin 322 öğrencimizle tamamlıyoruz.

Biz öğretim üyeleri olarak, öğrencilerimize verdiğimiz öğretim ve eğitimin kalitesinden eminiz. Bugün "Bilgi ve Beceriyle" donatılmış, 171 öğrencimiz doktora ve yüksek lisans, 448 öğrencimiz lisans, 232 öğrencimiz ön lisans derecelerini alarak, toplam 851 öğrencimiz mezun olmaktadır. 7 öğrencimiz çift anadal yaparak bölümlerini başarı ile bitirip, iki diploma almaya hak kazanmışlardır. 21 öğrencimiz yandal sertifikası alma hakkını elde etmişlerdir. 5 öğrencimiz, bitirdikleri programın lisans diploması yanında "İnovasyon Yönetimi ve Girişimcilik" sertifikası ve ayrıca 3 öğrencimiz de "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik" sertifikası alacaklardır. Tam on beş yıldır verdiğimiz mezunlarımızın toplamı, 5 bin 797'dir. Bu kıymetli mezunlarımız, yurdumuzda ve dünyanın belli başlı ülkelerinde çeşitli sektörlerde çalışmakta ve bizim övünç kaynağımız olmaktadırlar. İçinde yaşadığımız bilgi çağının gereği olarak, sizler de bu üniversitede bilgiden bilgi üretmeyi ve sürekli öğrenmenin gerekliliği öğrenerek mezun oluyorsunuz.

Bugün diplomalarınızı almak için beklerken, belki, yılların ne çabuk geçtiğini, sınavları başaramamak konusunda ne kadar heyecanlı günler yaşadığınızı düşünmektesiniz. Burada yeni arkadaşlıklar kurdunuz; derslerinizin yanı sıra birlikte çeşitli kulüpler kurup, birçok etkinlikte bulundunuz. Belki öğrenci konseyi seçimleri için birbirinizle demokratik ilkelere bağlı kalarak yarıştınız. Bütün bunların sonucunda IŞIK ailesinin birer çalışkan ferdi oldunuz.

Üniversitemiz, "bilgiden yeni bilgi üretmeyi" ve "öğrenmeyi öğrenmiş" insanların yetiştirilmesinde temel unsur olan, öğretim üye ve yardımcılarının kalitesi, sayısı ve öğrenciye yaklaşımları konusunda çok iddialıdır. İddiasının kanıtı, şimdiye kadar mezun ettiği 5 bin 797 eski öğrencisinin çalışma hayatlarındaki başarılarıdır.

Feyziye Mektepleri'nin nüvesinde 1885'de Selanik'de kuran aileleri ve sonra bu okullara, IŞIK adını veren Devletimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü huzurunuzda şükranla anıyorum. Yolunuz açık ve IŞIK'lı olsun".