Otomotiv Mühendisliği Laboratuvarı, Yeni Donanımları ile Büyüyor

"Otomotiv Eğitim Kiti", Otomotiv Mühendisliği ve Makine Mühendisliği uygulamalı eğitimlerinde öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

Eğitim ekipmanı gerçek bir araçtan alınmış tüm güç aktarma organları ve bileşenlerini içermektedir. İçten yanmalı motor ve tüm bileşenleri, transmisyon sistemi, debriyaj sistemi, tahrik mili, diferansiyel, akslar, tüm fren sistemi bileşenleri, süspansiyon sistemi, egzos sistemi, direksiyon sistemi ekipmanda yer almaktadır. Bütün parçaların kesitleri alınmış böylece iç yapıları ve çalışma prensipleri detaylı olarak incelenebilmektedir.

Bir elektrik motoru vasıtasıyla içten yanmalı motora hareket verilmekte böylece içten yanmalı motor çalışırken pistonların, valflerin, kam millerinin hareketi görülmekte, vites değiştirilerek vites kutusu içindeki dişlilerin değişimi ve bunların şaft hızına etkisi izlenmekte, diferansiyel mekanizmasının çalışma prensipleri incelenmektedir. Eğitim ekipmanı sayesinde öğrenciler gerçek araç bileşenleri üzerinde eğitim görerek bunların çalışma prensiplerini, iç yapılarını detaylı bir şekilde öğrenme imkanı bulmaktadırlar.