IŞIK ÜNİVERSİTESİNDEN BİR BAŞARI DAHA…

25 Ağustos 2013 Pazar günü, İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen Alternatif Enerjili Araç Yarışlarında 2013 TÜBİTAK Formula G Güneş Arabaları Final Yarışında Işık Üniversitesi Apollon Solar Car Ekibi, tüm üniversiteler arasında Türkiye 4.'sü ve vakıf üniversiteleri arasında 1. oldu.

Işık Üniversitesinin Apollon Solar Car Ekibi; 24 Ağustos 2013 Cumartesi günü yapılan 2013 Tübitak Formula G Güneş Arabaları yarı final yarışına katılan 39 araç içerisinden, yarışmaya hak kazanan 34 araç arasından; finale kalmaya hak kazanmıştı. Işık Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürkan liderliğindeki Apollon Solar Car Ekibi, 25 Ağustos 2013 Pazar günü saat 12:30'daki kortejin ardından, İzmit Körfez Yarış Pistinde gerçekleştirilen yarışta bu yıl da, bir kez daha çok başarılı bir final yarışı gerçekleştirdi.

Tübitak tarafından 2005 yılından beri gerçekleştirilen ve Işık Üniversitesinin 2010 yılından itibaren katıldığı Tübitak Formula G Güneş Arabaları Yarışında, Işık Üniversitesi tüm üniversiteler arasında ikinci kez Türkiye dördüncülüğü ve vakıf üniversiteleri arasında ikinci kez Türkiye birinciliği kazanma başarısını göstermiş oldu. Yarışı izlemeye giden Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç Kıyak, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri Mümtaz Tahincioğlu ve Cem Yurtbay öğrencileri tebrik ederek başarılarından dolayı kutladılar.