Işık Üniversitesi 1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik, Resim Yarışması

Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, ortaöğretim öğrencilerinin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla İstanbul'daki lise öğrencilerine açık ulusal bir gazete üzerine grafik, resim yarışması düzenlemiştir. Günlük gazeteleri bir sanat eseri boyutuna taşıyacak bu yarışmayla düzenli çalışma disiplinine, deneyselliğe ve yeniliğe fırsat verilecek; eğlenerek üretmenin, farklıyı keşfetmenin sonuçları izlenecektir.

1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik, Resim Yarışması hazırlık aşamasında isteyen lise resim öğretmenleri ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü'nde 23, 24, 30, 31 Mart 2013 Cumartesi ve Pazar günleri "Gazete Üzerine Grafik, Resim" konusunda birer atölye çalışması yapılacaktır. Atölye çalışmasına katılmak isteyen resim öğretmenlerinin Prof. Hasip Pektaş (hasipp@isikun.edu.tr) ile iletişime geçmesi önerilir.

Işık Üniversitesi 1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik, Resim Yarışması Şartnamesi

Feyziye Mektepleri Vakfı, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü, ortaöğretim öğrencilerinin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla İstanbul'daki lise öğrencilerine açık ulusal bir gazete üzerine grafik, resim yarışması düzenlemiştir. Günlük gazeteleri bir sanat eseri boyutuna taşıyacak bu yarışmayla düzenli çalışma disiplinine, deneyselliğe ve yeniliğe fırsat verilecek; eğlenerek üretmenin, farklıyı keşfetmenin sonuçları izlenecektir. Katılımcılar, okudukları herhangi bir günlük gazeteyi seçip, haberleri yorumlayarak, fotoğraflara müdahele ederek, farklı teknik ve malzemeler kullanarak açılmış karşılıklı tam sayfaya grafik resim yapacaklardır.

Koşullar:
  1. Katılımcılar, en fazla 2 çeşit çalışma ile yarışmaya katılabilirler. Konu sınırlaması yoktur.
  2. Teknik serbesttir. Her türlü malzeme kullanılabilir. Gazetenin iki ya da tek yüzü kullanılabilir.
  3. Katılımcılar, çalışmalarının sağ alt köşesine kurşun kalem ile adlarını, arkasına ise okunaklı olarak tekrar adlarını, yapım tekniğini yazmalıdırlar.
  4. Son katılım tarihi: 19 Mayıs 2013 'dir. Bu tarihten sonra postalananlar kabul edilmeyecektir. Çalışmalar karton vb bir yüzeye yapıştırılmamalıdır. Rulo yapılmamalıdır. Postada zarar görmeyecek şekilde iki mukavva arasına konarak gönderilmeli ya da elden teslim edilmelidir.
  5. Gönderilecek veya elden teslim edilecek adres: Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Bölümü, Büyükdere Cad. 106, 34460 İstinye Sarıyer - Istanbul.
    Tel: 0212 286 49 11 / 2040, e-posta: hasipp@isikun.edu.tr
    Ayrıntılı bilgi: http://gsf.isikun.edu.tr
    Örnekler çalışmalar: http://lebriz.com/pages/exhibition.aspx?lang=TR&exhID=3156
  6. Ödül:
 Üç adet Başarı Ödülü (Herbiri 500 TL) Jürinin uygun gördüğü öğrencilere onur mansiyonu, öğrencisini teşvik eden okul ve öğretmenlere ise onur sertifikası verilecektir.
  7. Değerlendirmede, özgünlüğe, teknik ve estetik yetkinliğe dikkat edilecektir.
  8. Başka yerden alındığı, kopya olduğu belirlenen çalışmalar yarışma dışı bırakılır.
  9. Jüri (soyadı sırasıyla):

• Prof. Halil Akdeniz, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
    • Prof. Yurdaer Altıntaş, Öğretim Üyesi, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
    • Prof. Basri Erdem, Öğretim Üyesi, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
    • Doç. Hatice Öz, Öğretim Üyesi, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
    • Prof. Hasip Pektaş, Öğretim Üyesi, Işık Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi
  10. Ödül ve sergileme alan çalışmalar için bir katalog hazırlanacak, sergileme alanlara ve okullarına birer adet gönderilecektir.
  11. Yarışmaya gönderilen çalışmalar geri verilmeyecektir. Sergilenen çalışmalar, web sitesi, katalog, dergi, kitap vb yerlerde kullanabilecektir.
  12. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan çalışmalar, Eylül-Ekim 2013'den itibaren FMV, Işık Üniversitesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi galerilerinde sergilenecektir.
  13. Katılımcılar, yarışmaya katılmakla koşulları ve jürinin kararlarını kabul etmiş sayılırlar.
  14. Katılımcılar, aşağıdaki formu okunaklı olarak doldurup çalışmaları ile birlikte göndermeleri gerekmektedir.
  15. Katılım formu ekli dosyada verilmiştir.