Uzaktan Eğitim Konusunda Rektörümüzden Açıklama

Değerli Işıklılar,

Değerli Akademisyenlerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) ilgili kararı uyarınca Işık Üniversitesi olarak 23 Mart 2020 Pazartesi günü itibariyle, Blackboard üzerinden uzaktan eğitime geçme kararı almış bulunuyoruz.

Bu kapsamda;

Her ders, haftalık programda belirlenmiş olan ders saatinde online olarak gerçekleştirilecek ve sonradan da izlenebilir videolar olarak kaydedilecek ve bu kayıtlar öğrencilerimizin erişimine açık olacaktır.

Online dersler süresince yoklama alınmayacak olup, tüm öğrencilerimiz derslere katılmış kabul edilecektir.

Bununla birlikte; derslere fiziksel katılım mantığıyla, tüm öğrencilerimizin online ders saatinde derse katılımları, öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu konuyla ilgili öğrencilerimizden gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz.

Akademisyenlerimiz, ders içeriklerine uygun olarak, online sınav yapabileceklerdir. Fiziksel sınav ihtiyacını ise ileri bir tarihte karşılanmak üzere erteleyebileceklerdir.

Online sınavlarla ilgili planlamalar akademik birim yöneticileri ile koordinasyon halinde, her dersin sorumlu akademisyeni tarafından gerçekleştirilip, öğrencilerimize duyurulacaktır.

Derslerin uygulamalı kısımları ise ileri bir tarihte planlanacaktır.

Akademisyenlerimizin, öğrencilerimizin, idari çalışanlarımızın ve paydaşlarımızın, sağlığı ve güvenliği Üniversitemiz için her şeyin önündedir. Dünyanın diğer ülkeleri gibi ülkemiz de küresel bir salgın haline gelen Yeni Koronavirüs (COVID-19) Enfeksiyonu riskine karşı gerekli önlemleri büyük bir hassasiyetle almaktadır. Bu önlemlere ciddiyetle uyulması konusunda tüm Işıklıların gerekli özeni ve dikkati göstereceğine olan güvenimiz tamdır.

Diğer yandan; alınan ve uygulanan önlemlerle birlikte, eğitim yaşamının kesintiye uğramaması için uygulamaya geçeceğimiz uzaktan eğitim konusunda da öğrencilerimizin ve akademisyenlerimizin yine aynı hassasiyeti göstereceğinden eminiz.

Sevgi ve Saygılarımla

Prof. Dr. Cemal İBİŞ