Duyurular

Paylaş

Ayazağa Işık Lisesi 10. Bilim Kampı'nı Şile Kampüsümüzde Yaptı

Işık Üniversitesi, 10. Bilim Kampı kapsamında Ayazağa Işık Lisesi'nden 33 öğrenciyi Şile kampüsünde ağırladı. 10 Bilim Kampı kapsamında Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş de liselilerle buluşarak, Işık Üniversitesi hakkında bilgi verdi ve soruları yanıtladı. Üniversite olarak Ayazağa Işık Lisesi'ni ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Rektör Cemal İbiş, Feyziye Mektepleri Vakfı çatısı altında bulunan eğitim kurumları olarak aynı amaca hizmet ettiklerini vurguladı.

Adını Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ten alan Işık Okulları ve Işık Üniversitesi olarak, 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' sözleriyle Atatürk'ün çizmiş olduğu ışıklı yolda; bilgi, bilim ve kültürle donanmış, ülkesine ve insanlığa faydalı nesiller yetiştirmek için çabaladıklarını vurgulayan Rektör Cemal İbiş, Işık Üniversitesi'nin araştırma geliştirme, bilim üretimi ve eğitime yaklaşımını da liselilerle paylaştı.

Işık'ta eğitim tam donanımlı laboratuvarlarla veriliyor

Işık Üniversitesi'nin, öğrencilerinin eksiksiz bir mesleki ve teknik donanımla mezun olabilmeleri için, her biri kendi alanında yıldız olmuş, bilim ve akademi dünyası ile kamuoyunda tanınan saygın akademisyenler ve bilim insanlarıyla çalıştığını hatırlatan Rektör Cemal İbiş, "Öğrencilerimizin, bu hocalarımızın rehberliğinde edindikleri bilimsel disiplini, bilimsel yaklaşımı ve bilgiyi özümseyebilmeleri için, laboratuvar uygulamalarına, araştırma ve geliştirme çalışmalarına da özel bir önem veriyoruz. Bugün üniversitemiz bünyesinde 43 adet laboratuvar bulunuyor. Bunlar, çağdaş bir ders laboratuvarının ihtiyaç duyabileceği tüm donanımlara sahip. Bu laboratuvarlarda öğrencilerimiz yalnızca derslerini uygulamalı olarak işlemekle kalmıyor, aynı zamanda kendi projelerini geliştiriyor, ulusal ve uluslararası yarışmalara da katılıyorlar" diye konuştu.

"Gelişen ve değişen teknolojiyi yakından izliyoruz"

Rektör Cemal İbiş, gelişen ve değişen teknolojilerin eğitimde daha fazla kullanılması amacıyla gerekli yazılımları geliştirmek, bu yönde yeni projeler üretmek ve araştırmalar yapmak amacıyla Eğitim Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni geçen yıl devreye aldıklarını kaydetti. Rektör Cemal İbiş, "Bu merkezimiz, eğitim sektöründe ihtiyaç duyulan yazılımlardan tutun da sanal laboratuvar uygulamaları üretilmesine kadar geniş bir alanda faaliyet gösteriyor. 7/24 yararlanılabilen sanal laboratuvarlar sayesinde öğrencilerimiz, okuldaki laboratuvar dersleri öncesinde zaman ve mekan sınırlaması olmadan alıştırmalar yapabilecek ve ders sırasında da daha verimli çalışabilecekler" dedi. Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji transfer ofisi sayesinde Işık Üniversitesi'nde üretilen bilimsel bilginin, üniversite – sanayi işbirliğiyle birer ürüne dönüşmesini sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Rektör Cemal İbiş, üniversite olarak kamu ve özel sektör projelerine de bilimsel danışmanlık hizmeti verdiklerini ifade etti.

"OPAM'la gurur duyuyoruz"

Işık Üniversitesi bünyesinde yer alan ve uzay gözlemleriyle ilgili yaptığı çalışmalarla adından sıklıkla söz ettiren Optomekatronik Uygulama ve Araştırma Merkezi (OPAM) hakkında da öğrencilere bilgi veren Rektör Cemal İbiş, "OPAM Bizim gurur duyduğumuz bir merkezimiz. OPAM, Erzurum'daki Doğu Anadolu Gözlemevi'nde kullanılmak üzere, görünür ve kızılötesi alanda çalışacak, Türkiye'nin dört metre çaplı ilk optik teleskopunun tüm optik ve mekanik tasarımına imza atan bir merkez. Kısaca 'DAG Teleskopu' olarak adlandırılan bu teleskopun tasarımı sırasında OPAM, uzay gözlemlerinde en büyük sorunlardan biri olan görüntü sabitleme sorunun çözen ve aynı anda birden çok bilimsel ekipmanla çalışmayı mümkün kılan iki büyük buluşa da imza atarak, Avrupa Patent Ofisi'ne de patent başvurusunda bulundu. OPAM sadece uzay teknolojileri değil, aynı zamanda haberleşme ve savunma sanayi teknolojileri konusunda da projeler üretiyor" dedi.

"Tüm faaliyetlerimizin odağında öğrencilerimiz var"

Işık Üniversitesi'nin bütün bu faaliyetlerinin odağında öğrencilerin bulunduğunu vurgulayan Rektör Cemal İbiş, "Doğayla iç içe olan kampüsümüzde öğrencilerimiz hem her türlü kültürel, sanatsal, sosyal, sportif faaliyet için gereken modern altyapının tüm olanaklarından yararlanıyor hem de hocalarıyla birlikte üniversitemizin kuruluş felsefesine ve işlevine uygun olarak bilim ve teknolojiyle iç içe bir öğrencilik dönemi geçiriyor" diye konuştu.

Işık Liselilere Özel Burs

Öğrencilerin gerek öğrenim gerekse Işık Üniversitesi'ndeki sosyal yaşamlarıyla ilgili her türlü ihtiyaca cevap verebilmek için tüm kaynakları seferber ettiklerini ifade eden Rektör Cemal İbiş, "Ülkemizin bilim ve teknoloji üretimine katkı sağlayacak, bizleri tüm dünyada gururla temsil edecek geleceğin bilim insanlarını yetiştirebilmek, daha çok gencimizin üniversitemizin eğitim kalitesinden ve olanaklarından yararlanmasını sağlamak için, gerçek bir vakıf üniversitesi olarak tüm gelirimizi yine eğitim, üniversitemiz ve öğrencilerimiz için kullanıyoruz. Bilimin ışığında yürümeyi hedefleyen gençlerimizin üniversitemizde öğrenim görebilmesi için de hemen her yıl, sağladığımız burs olanaklarımızın çerçevesini de genişletiyoruz. Bugün her 10 öğrencimizden 9'u geniş burs olanaklarımızdan ve indirimlerimizden yararlanıyor. Burslarımız kapsamında elbette sizleri de unutmadık. Işık Liseleri'nden mezun olup, üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerimize yüzde 50 oranında indirimimiz var" diye konuştu.

Rektör Cemal İbiş, konuşmasının ardından öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

İlgili Dosyalar