Duvarlar da Renklendi Hayaller de…

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Kulübü öğrencileri, Şile'nin Teke Köyü'ndeki ilk ve ortaokul öğrencilerine sürpriz yaptı. Kulüp üyesi üniversiteliler, Şehit Serkan Angay İlk ve Ortaokulu'nun duvarlarını öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirecek renkli tasarımlarla süsledi.

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Kulübü (MİTAK) üyesi öğrenciler, kendi geliştirdikleri 'Köy Okulum Projesi' kapsamında Şile – Ağva yolu üzerindeki Teke Köyü Şehit Serkan Angay İlk ve Ortaokulu'nun duvarlarını rengârenk tasarımlarla donattı.

Işık Üniversitesi'nin diğer fakültelerinde okuyan öğrencilerin de destek verdiği projede okul duvarlarını tasarım fikirleriyle renklendirmek, öğrencilerin ufkunu açmak ve hayal güçlerini harekete geçirmek amaçlandı.

Bu amaçla yola çıkılan projede önceden üzerinde çalışılan tasarımlar, Şehit Serkan Angay İlk ve Orta Okulu'nun 11 duvarına aktarıldı. Işıklı 33 öğrencinin 3 günlük çalışmasıyla ve "Okulun duvarlarına, çocukların hayal güçlerine dokunalım" sloganı ile hayata geçirilen projenin tamamlanmasının ardından, 14 farklı köyden okullarına gelen toplam 200 öğrenci, büyük mutluluk yaşadı.

Şehit Serkan Angay İlk ve Ortaokulu, geçmiş yıllarda da Işık Üniversitesi İnşaat Kulübü üyesi öğrenciler tarafından tadilattan geçirilmişti.