Işık'ta Ders ve Gezi Keyfi Bir Arada: Anlatılarda İstanbul

Işık Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü, "Anlatılarda İstanbul" dersi için sokağa çıktı. Ders kapsamında Psikoloji Bölümü öğrencilerinden Ayşegül Ortakaya, Pelda Bayram, Serra Aydın, Çağla Çorbacı, Özden Karpınar, İşletme Bölümü öğrencisi Adnan Cemre Aksoy ile dersin hocası Dr. Öğr. Üyesi Mübeccel Kızıltan'ın da bulunduğu grup; yazar ve şairlere ilham veren Anadolu Hisarı ile efsaneleriyle ünlü Kız Kulesi ve Rumeli Hisarı'na gezi düzenleyerek tarihi yapılar ve güzellikler aracılığı ile "Anlatılarda İstanbul" dersini işledi.

Anadolu Hisarı'ndan tekne ile başlayan, Anadolu yakası sahilindeki yalılar boyunca süren gezinin rotası daha sonra Kız Kulesi'ne çevrildi. Bölüm öğrencilerinin rota üzerindeki tarihi ve doğal güzelliklerin yer aldığı Türk edebiyat eserlerini tanıtımıyla devam eden gezi, Anadolu Yakası'ndaki hep birlikte içilen çayla son buldu.

Işık Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü'nde verilmekte olan "Anlatılarda İstanbul" dersinde; İstanbul kentinin doğal güzellikleri, tarihi olayları, mimari değerleri, sosyal yaşantısı, değişimler; kurmaca (şiirde, öyküde, romanda, tiyatro eserlerinde) ve gerçek yaşama bağlı metinlerde (denemede, anıda, yaşamöyküsünde, özyaşamöyküsünde, gezi yazılarında) Türk Edebiyatı'na yansıması ile inceleniyor.