Işık Üniversitesi Kütüphane Haftası'nda Liselileri Ağırladı

Işık Üniversitesi, 55. Kütüphane Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikle Şile ve çevresindeki liselerin öğrencilerini ağırladı. Işık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Levent İncedere, Genel Sekreter Yardımcısı Hakan Kapucu, Öğrenci Dekanı Dr. Öğr. Üyesi Özlem İnanç, akademik ve idari personel ile öğrencilerin hazır bulunduğu etkinlik, Şile Yönder Koleji, Uğur Koleji, Şile Vasıf Topçu Fen Lisesi, Şile Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Işık Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Servet Cankurt tarafından yapılan tarihten günümüze arşivciliğin ortaya çıkışı, gelişimi ve bugünkü durumu hakkında yaptığı sunumun ardından misafir öğrencilere seslenen Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, öğrencilik yıllarından günümüze örneklerle kütüphanelerin eğitim yaşamındaki yerini anlattı.

Uğur Koleji öğrencisi Tuana Kilerci tarafından icra edilen piyano resitalinin ardından, Işık Üniversitesi kütüphanesini son bir yıl içinde en çok kullanan ve en çok kitap ödünç alan 10 öğrenciye Rektör Cemal İbiş tarafından ödülleri verildi. Etkinlik sonunda etkinliğe katılan misafir okulların öğrencileri, öğretmenleri ve üniversitesi görevlileri eşliğinde Işık Üniversitesi Kütüphanesi'ni gezdi.