Sanayi Doktora Programı İçin İmza Töreni Düzenlendi

TÜBİTAK'ın Türkiye'nin sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik başlattığı 'Sanayi Doktora Programı' kapsamında desteklenmeye hak kazanan projeler için Ankara'da imza töreni düzenlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla düzenlenen töreninde konuşan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Hasan Mandal, Sanayi Doktora Programı ile üniversite-sanayi iş birliğinin sadece projeyle başlayıp biten değil, kurumsal ve sürdürülebilir bir hale dönüşeceğini söyledi. Işık Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 3 öğrencinin de 'Machine Learning' alanında doktora yapacağı programın imza törenine üniversite adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Eskil ile Işık Üniversitesi'nin programa birlikte başvurduğu Simularge A.Ş'nin yöneticileri de katıldı.

Işık Üniversitesi öğrencilerinin doktora yapacağı alan olan 'Machine Learning'; işlev olarak öğrenebilen ve veriler üzerinden tahmin yapabilen algoritmaların çalışma ve inşalarını araştıran bir sistem olarak, bilgisayar ya da makinelerin açıkça programlanmadan bir işi öğrenme yeteneği şeklinde tanımlanıyor.