IŞIKLILAR ATA'SINI ANDI

Işık Üniversitesi, Şile Kampüsü'nde düzenlenen törenle ebediyete intikalinin 80'inci yılında, Kurtuluş Savaşı'nın Başkomutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü andı.

Üniversitenin Şile Kampüsü'ndeki oditoryumda düzenlenen anma törenine, Işık Üniversitesi Rektörü Pof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, Genel Sekreter Levent İncedere, dekanlar, akademik ve idari kadro ile öğrenciler hazır bulundu. Atatürk'ün sonsuzluğa uğurlandığı saat dokuzu beş geçe sirenler eşliğinde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk'ün hayatından kesitlerin sunulduğu film gösterimi yapıldı.
Işık Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü Başkan Yardımcısı Yağız Arabacıoğlu ve Işık Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı İpek Kardelen Çetinkaya'nın konuşmalarının ardından öğrencilere seslenen Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, insanlık tarihinin belli dönemlerde büyük liderlerin ortaya çıkışına tanıklık ettiğini ifade ederek, "Ancak Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi yüksek insani hasletlerle donanmış bir lidere sahip olmak, tarih boyunca hiçbir topluma nasip olmamıştır" diye konuştu.

Atatürk'ün askeri bir deha olmasının yanında, bir hümanist, kadın hakları savunucusu, çocuk sevgisiyle dolu, gençliğe özel önem veren, eğitimi her şeyin önünde tutan bir kurucu lider olduğunun altını çizen ve Atatürk'ün bu konulardaki bakışını yansıtan sözlerinden örnekler veren İbiş, "Atatürk, askeri bir deha olmasının yayında, insani özellikleriyle de benzersiz bir lider, bağrından çıktığı toplumunu iyi tanıyan örnek bir devlet adamı, iyi bir entelektüel ve müthiş bir iletişim dehasıdır" dedi.

Atatürk'ün milletini ortak hedef ve değerler etrafında kenetleyebilen ve harekete geçirebilen ender liderlerden biri olduğunu ifade eden İbiş, "Köylüsünden işçisine, kadınından erkeğine, çocuğundan gencine, taşından toprağına, ırmağından denizine ağacından canlısına kadar, bu ülkenin taşına toprağına ve insanına sevdalı bir lider, içimizden bir insandır Atatürk. Bu yüzden diyoruz ki; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, tarihin milletimize en büyük armağanıdır. Bizler de büyük önderin ilkelerini geleceğe taşıyabilmek için; 1885'ten bu yana iyi insanlar yetiştiren Feyziye Mektepleri Vakfı'nın eğitimdeki son halkası olan Işık Üniversitesi olarak, azimle ve gayretle çalışmaya devam ediyoruz. İlelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti'nin ışıklı evlatları olarak izinden yürüdüğümüz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; ebediyete intikalinin 80'inci yılında; bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhu şad olsun" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Doğan Zafer Ertürk'ün 'Cumhuriyetin Mekanları' başlıklı konferans verdiği anma töreni, Işık Üniversitesi Folklor Kulübü ekibinin oynadığı Atatürk'ün çok sevdiği Zeybek'le sona erdi.