15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni Andık

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi, düzenlediği tören ve panelle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni andı. Üniversitemizin Şile Kampüsü'ndeki Demokrasi Çınarı başında gerçekleştirilen törende 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anılırken, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi de anma programı kapsamında Maslak Kampüsümüzde bir panel düzenledi.

Üniversitemiz, Şile Kampüsü'nde düzenlediği törenle 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına geçen yıl kampüs içine dikilen Demokrasi Çınarı başında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni andı. Akademik ve idari kadrolarımızın hazır bulunduğu anma töreninde konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ercan Solak, demokrasinin daha da gelişmesi ve ileri götürülebilmesi için sahip çıkılması gereken bir yönetim şekli olduğunu hatırlattı. Amerikan Bağımsızlık Bildirgesi'nin yazarı ve ABD'nin üçüncü başkanı Thomas Jefferson'un, 'Özgürlük ağacı belli aralıklarla vatanseverlerin ve tiranların kanlarıyla sulanmak zorundadır' sözlerini hatırlatan Solak, "15 Temmuz'da ülkemizin özgürlük ve demokrasi ağacı da vatansever insanlarımızın kanlarıyla sulanmıştır. Hepimize düşen bu ağacı korumak ve büyütmektir" dedi. Konuşmasının ardından Solak ve akademisyenler demokrasini çınarını suladı.

'Darbeye kalkışanlar hak ettikleri cevabı aldı'

Anma programı kapsamında üniversitemizin Maslak kampüsünde de İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından panel düzenlendi. 'Türkiye'de Demokrasi Karşıtı Hareketler ve 15 Temmuz Kalkışması' konulu panelin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Cemal İbiş, "Bir daha bu tür kalkışmaların ülkemizde yaşanmamasını diliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 2 yıl önce alçakça bir darbe girişimine maruz kaldı. Tüm Türkiye 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasiye sahip çıktı. 15 Temmuz darbe kalkışması ülkemiz siyasi tarihinin en hain olaylarından biridir. Darbeye kalkışmasına karşı tüm halkımız birlik içinde mücadele etti. Bu süreçte üniversiteler dahil her kesimden şehitler ve gaziler verildi. Darbeye yeltenenler ordumuzdan ve toplumumuzdan hak ettiği cevabı almıştır. Işık Üniversitesi olarak demokrasiye tam bir bağlılık içinde bu hain kalkışmayı bir kez daha lanetliyoruz. 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı verilen mücadeledeki şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum" dedi.

Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kaytaz'ın yaptığı 'Türkiye'de Demokrasi Karşıtı Hareketler ve 15 Temmuz Kalkışması' konulu panelde ise, İİBF Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ödül Celep ve İİBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Kayhan Pusane 15 Temmuz kalkışması ile Türkiye'de ve dünyada yaşanan darbe ve darbe girişimlerini anlattı.