Işık'ta Sanat

Işık Üniversitesi, kuruluşundan bu yana sanat odaklı olmuş, akademik çalışmalarının yanı sıra sanat etkinlikleri kesintisiz olarak Üniversite'nin temel etkinlikleri içinde yerini almıştır. Müzikal Topluluğu, Klasik Müzik Orkestrası Konserleri, Sergiler, seçmeli ders seçenekleri ile sanat Işıklı öğrencilerin yaşamında istikrarlı bir şekilde yerini korumuştur.

Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Işık Üniversitesi bünyesine katılmasıyla, Işık sanatsal faaliyetlerin çekim merkezlerinden birisi haline gelmiş ve sanat galerileri ile sanat etkinliklerinin toplumla buluşması sağlanmıştır. Galeriler sadece Işık Üniversitesi'nin değil farklı ülkelerden farklı konularda eserleri üreten sanatçıların toplumla buluştuğu mekanlar olmuştur. Toplumun her kesiminden insanın gelebilmesi nedeniyle, Üniversite çatısı altındaki gerçekleşen sanat etkinlikleri sanatçıların Üniversitede bulunma isteğini arttırmaktadır.

Işık Üniversitesi Maslak Kampüs'teki Galeri Işık İstanbul, Feyziye Mektepleri Vakfı Nişantaşı Kampüsü'nde bulunan Galeri Işık Teşvikiye ve Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde yer alan Galeri Işık Şile'de düzenlenen sergiler, kültür ve sanat etkinlikleri yıl boyunca öğrencilere ve sanatseverlere hizmet sunmakta ve öğrencilerin yoğun bir şekilde sanat etkinliklerinin içinde yeralmalarını sağlamaktadır.