Prof. Dr. Basri Erdem'in ''Doğaya Kavuştuğumu Anlayınca''adlı Resim Sergisi Galeri Işık Maslak'ta Açıldı

Prof. Basri Erdem'in doğa ve hayvanlar gibi doğanın unsurlarını konu edindiği yağlıboya ve baskı resim tekniklerinde yapmış olduğu eserlerinden oluşan sergi, Galeri Işık Maslak'ta açıldı.

Açılışta yaptığı konuşmada Prof. Basri Erdem, serginin ismini koyarken, ünlü Şilili şair Pablo Neruda'nın bir şiirinde geçen ''toprağa kavuşmak'' dizesinden etkilendiğini söyledi ve bugün günümüzde en büyük sorunlardan birinin çevreyle, doğanın zarar görmesiyle ilgili sorunlar olduğunu bahsetti.

Prof. Dr. Basri Erdem'den sonra bir konuşma yapan FMV Işık Üniversitesi GSF Kurucu Dekanı Prof. Süleyman Saim Tekcan ise, Prof. Dr. Basri Erdem'in sanatçı ve eğitimci kişiliğinden bahsetti. Tekcan'ın ardından son olarak FMV Işık Üniversitesi GSF Dekanı Prof. Dr. Melih Boydak bir konuşma yaptı.

Prof. Dr. Melih Boydak, konuşmasında Prof. Basri Erdem'in eserlerinde doğduğu Trakya toprağının etkisinin hissedildiğini söyledi.

Sergi, 30 Nisan'a kadar Galeri Işık Maslak'ta sanatseverler tarafından izlenebilir…