Üniversiteli Gençler Çocuklara Işık Oldu!

'Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği kapsamında İstanbul'da buluşan çocuklara bu yıl Işık Üniversiteli abi ve ablaları rehberlik yapıyor.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği, bu yıl 9'uncusu düzenlenen 'Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği' kapsamında Azerbaycan, Bosna Hersek, Fas, Gürcistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Litvanya, Makedonya, Rusya ve Türkiye'den yaklaşık 200 engelli ve engelsiz çocuğu 20-25 Nisan tarihlerinde İstanbul'da buluşturdu. Bu yılda çocuklara Işık Üniversiteli abi ve ablaları rehberlik yaptı.

Işık Üniversiteli Gençler Kılavuzluk Yaptı

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ekibi ve Işık Üniversitesi öğrencilerinin çocuklara kılavuzluk yaptığı Uluslararası Gülen Çocuk Şenliği'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, "Engelli çocuklara eşit yaşam haklarının sağlanması" mesajının dünya kamuoyuna duyurulması ve İstanbul'un, Türk kültür ve konukseverliğinin tanıtılması amaçlandı.

Yaşıtlarıyla Birlikte Eğlendiler

Başbakanlık Tanıtma Fonu, İBB ve İSEM'in desteği ile 2006 yılından bu yana gerçekleştirilen, bu yıl da tüm engel gruplarından yaklaşık 200 çocuğun katıldığı şenlik programında İstanbul'un incisi Boğaz Gezisi, Türkiye'nin ilk Tema Parkı Vialand ve dünyanın en büyük akvaryumu olan İstanbul Akvaryum'u gezildi.Çocuklar yaşıtlarıyla birlikte unutulmaz anlar yaşadı.

Ünlüler Çocuklara Eşlik Etti

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ve Işık Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra gezilerde Ayşe Arman, Burcu Kara, Burçin Terzioğlu, Metin Şentürk, Zahide Yetiş gibi birçok ünlü isim çocuklara eşlik etti.

Yerel Danslarını Sergileyecekler

Şenlik kapsamında, 24 Nisan Cuma akşamı İstanbul WOW HOTEL & Convention Center'ın ev sahipliğinde düzenlenecek Gala Gecesi'nin sunumunu sevilen sanatçı Ceyhun Yılmaz yaparken, çocuklar da kendi ülkelerinin yerel dans gösterilerini sergileyecek.