Çanakkale Zaferimizin 100. Yılında, Barış ve Dostluk Adına "100 Işıklı Resim Sergisi " Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde Açıldı

Çanakkale Zaferimizin 100. Yılında, Barış ve Dostluk Adına 100 Işıklı Resim Sergisi'nin ilk kısmı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü'nde Troia Kültür Merkezi'nde açıldı.

Serginin açılışına ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik, FMV Işık Okulları Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Fehim Güler, Işık Üniversitesi personeli, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Işık Okulları Görsel Sanatlar Bölüm Başkanı Fehim Güler sergiyle ilgili şunları söyledi:

"2015 Çanakkale Deniz Zaferi'nin yüzüncü yılı nedeniyle Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları olarak öğrencilerimizle 100 resimle katkı sunmak istedik. İlköğretim öğrencilerimizin yaptığı resimlerden seçilenleri Çanakkale'ye getirdik. İkinci sergimiz, FMV Işık Üniversitesi akademisyenleri, öğrencileri, mezunları ve Bisikletliler Derneği üyelerinden oluşan toplam 40 bisiklet sürücüsü, İstanbul-Çanakkale arasında 6 gün sürecek 475 kilometrelik bisiklet yolculuğu sonrasında 23 Mart 2015 Pazartesi günü saat 09.00'da Çanakkale Evi'nde açılacak."

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adnan Çevik ise Işık Üniversitesine ve Işık Okullarına Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle hazırladıkları sergiden dolayı teşekkür etti.