Polonyalı Sanatçı Andrzej Pagowski'nin Sergisi Türkiye'de İlk Kez Işık Üniversitesinde!

Türkiye-Polonya dostluğunun ve diplomatik ilişkilerinin 600'üncü yılı kapsamında Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde "Andrzej Pagowski Semineri ve Afiş Sergisi" açıldı.

Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK açış konuşmasında; Polonya'nın tarihini, sanata ve bilime verdiği önemi dile getirdi. Polonya'nın önemli bilim insanlarından Marie Curie, Copernicus ve sanatçı Wyspianski hakkında kısa bilgi sunumu yapan Rektör KIYAK, Polonyalı bilim insanı ve sanatçılarının insanlığa katkılarını anlattı. Konuşmalarına Wyspianski ve eserlerinden bahsederek devam eden KIYAK; Polonya'nın tarihi boyunca özgürlük için mücadele verdiğini, mücadeleci, bilime, sanata ve insanlığa önemli katkılarda bulunmuş değerli bir Polonyalı sanatçıyı Işık Üniversite'sinde ağırlamaktan çok büyük gurur ve onur duyduklarını belirtti.

WALDEMAR SWİERZY'NİN ÖĞRENCİSİ

'Andrzej Pagowski Semineri' ile başlayan programda Andrzej Pagowski; Polonya afiş okulunun en iyi hocalarından biri olan Waldemar Swierzy'nin öğrencisi olduğunu, 1977'den itibaren Polonya ve yurtdışında 1000'in üzerinde afiş tasarımı gerçekleştirdiğini anlattı. Yapmış olduğu çalışmalar ve geçmiş dönemlerde çalışmalarına yapılan sansürlerden bahseden sanatçı, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen bu sergide bulunan 40 eserinin çok özenle seçildiği, Işık Üniversitesi'nin hazırladığı bu serginin Polonya'da oluşan sergilerden çok daha güzel ve özel olduğunu belirtti. Andrzej Pagowski, ev sahipliğinden dolayı Işık Üniversitesi'ne teşekkür etti.

Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Lukasz Paprotny ise; çocukluğunun Pagowski'nin çalışmalarıyla geçtiğini ve bu çalışmalarla büyüdüğünü belirterek, Türkiye ve Polonya dostluğunun devam etmesi temennisinde bulundu.

Sergi 30 Kasım'a kadar Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü Galeri Işık Maslak'ta sanatseverlerin ziyaretine açıktır.