7 Ülkeden 10 Üniversite, Işık Üniversitesi Ev Sahipliğinde Gerçekleşen ICTPE 2013 Konferansında Buluştu.

Her yıl başka bir ülkede gerçekleştirilen Uluslararası "Elektrik Mühendisliğinde Teknik ve Fiziksel Problemler Konferansı bu yıl 7 ülkeden 10 Üniversitenin katılımı ile Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde gerçekleştiriliyor.

7 ülkeden 10 üniversite ve bilim kurumunun yer aldığı, Türkiye, Norveç, İran, Romanya, Azerbaycan, İspanya, KKTC ortaklığı ile oluşturulan ICTPE 2013 Elektrik Elektronik Mühendisliğinde Teknik ve Fiziksel Problemler Konferansı, Işık Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi işbirliği ile düzenlenerek 9-11 Eylül 2013 tarihleri arasında Işık Üniversitesinde gerçekleştiriliyor.

Konferansın açılış konuşmasında Işık Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Yorgo İstefanopulos, tüm misafirlere hoş geldiniz konuşmasını yaptıktan sonra Işık Üniversitesini tanıttı ve konferans hakkında faydalı bilgiler verdi. ICTPE'nin geçmiş yıllarda yapılan konferanslarına ait videolar izlendi. Katılımcılardan; Prof. Dr. Ömer Usta Arif Hashimov, Prof. Dr. Nariman Rahmanov, Prof. Dr. Naser Tabatabei, Prof. Dr. Cengiz Taplamacıoğlu, Prof. Dr. Nicu Bizon, Prof. Dr. Javier Bilbao ve Doç. Dr. Özgür Cemal Özerdem, konuşmalarını yaptılar.

Üç gün boyunca sürecek olan konferansta; Güç ve Enerji Sistemleri, Elektrik-Elektronik, Kontrol Sistemleri, Telekomünikasyon, Bilgisayar ve Enformasyon Teknolojileri, Robotik, Yenilenebilir Enerji Kaynakları, Enerji Sistemlerine İlişkin Mühendislik Alanları, Teknik Uygulamalar, Biyomedikal Mühendisliği ve bu konularda eğitim ve öğrenme yöntemleri üzerinde konuşmalar ve sunumlar yapılacak. Ayrıca katılımcılara 11 Eylül Çarşamba günü İstanbul gezisi düzenlenerek İstanbul'un Kültürel ve Tarihi mirasları hakkında bilgiler verilecek.