IŞIK ÜNİVERSİTESİ KÜTÜPHANE BİNASINA 1.000 m² YENİ BİR KULLANIM ALANI DAHA EKLENDİ.

Türkiye'de 24 saat hizmet veren 5 üniversite kütüphanesinden biri olan Işık Üniversitesi Şile Kampüsü Kütüphane Binası, artık iki kat olarak öğrenci ve akademisyenlere hizmet verecektir.

14 Mart 2013 Perşembe günü gerçekleştirilen açılış törenine Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. B. Sıddık YARMAN, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Mimar M. Kamil ÖZKARTAL, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüsnü GÜRELİ, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafiye Güneç KIYAK, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Cem YURTBAY, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Gökhan ANTALYA, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Opr. Dr. Said AKÇURA, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Ahmet BURAK ile Işık Üniversitesinin çok sayıdaki akademisyen, idari personeli ve öğrencisi katıldı.

Işık Üniversitesi Kütüphanesinde, 98 bini elektronik olmak üzere 128 binden fazla kitap bulunmaktadır. Türkçe ve yabancı dilde kitapların yanı sıra 3 binin üzerinde DVD, Blu-Ray film/belgesel koleksiyonu, slayt, ses kasetleri, CD-ROM gibi kitap dışı yayınların da yer aldığı kütüphanede, 60 adet yüksek kalitede içeriğe sahip on-line veritabanı ile 195 adet basılı dergi, 2'si yabancı olmak üzere 10 adet günlük gazete ve 26 bin elektronik dergi aboneliği bulunmaktadır.

Kütüphanenin açılışı yapılan 4. katında, ses geçirmeyen grup çalışma odaları, sunum odası, 3D teknolojiye uygun bir multimedya odası mevcuttur. Kütüphane 400 kişiye aynı anda çalışma ortamı sunabilmektedir.

Kütüphanede öğrenciler için satranç, jenga, mangala, scrable, dama, domino gibi oyunları oynayabilecekleri akıl oyunları salonu da mevcuttur.

Öğrenciler internet aracılığı ile kütüphanenin aboneliğinde bulunan akademik veri tabanlarına bağlanabilmekte ve araştırmalarını gerçekleştirebilmektedirler. Kütüphanede kablosuz internet erişimi mevcut olup öğrenciler kişisel bilgisayarlarını da kullanabilmektedirler.

Türk Sineması'na önemli filmler kazandıran ünlü yönetmenlerimizden Metin Erksan 10 bin civarında yayına sahip olan kendi koleksiyonunu Işık Üniversitesi Kütüphanesine bağışlamıştır.

Öğrenciler ferah bir çalışma ortamında Şile'nin yeşil ve mavi tonlarının buluştuğu eşsiz orman ve deniz manzarası eşliğinde, kütüphanede çalışmalarını yapabilmekte, geniş film koleksiyonundan bir film seçerek kütüphane içinde isterlerse multimedya odasında arkadaşlarıyla bu filmi izleyebilmektedirler.