Işık Üniversitesi LÖSEV'li Öğrencileri Ağırladı

Işık Üniversitesi Akut Öğrenci Topluluğu, Akut Kent Gönüllüleri işbirliğiyle LÖSEV'li öğrenciler Işık üniversitesi Şile Kampüsüne misafir oldu. Işık Üniversitesi ve Akut Kent Gönüllüleri, LÖSEV Vakfı işbirliği gerçekleşen etkinliğe 7-13, 13-20 yaşları arasındaki 36 öğrenci katıldı. Toplumsal ve sosyal duyarlılıkların arttırılmasını hedefleyen program kapsamında gün boyu birçok etkinliğe katılan öğrenciler hem güzel vakit geçirdi hem de bilgi ve becerilerini geliştirecek sunumlara katılma fırsatı yakaladı.

Program kapsamında LÖSEV üyeleriyle gerçekleşen tanışmanın ardından söz alan Akut Seminer Grubu sözcüsü Cevdet Canbaz ve operasyon Grubu'ndan Doğan Ertuğruloğlu katılımcılara AKUT'un tarihindne ve çalışmalarından söz eden konuşmalar yaptılar.

LÖSEV çalışmalarının aktarıldığı sunumun ardından LÖSEV üyesi öğrencilere Işık Üniversitesi tarafından çeşitli hediyeler verildi. Işık Üniversitesi Gençlik Kampı'nda birlikte öğle emeği yemeğinden buluşan Işıklılar ve LÖSEV üyeleri, 'kitap okumanın önemi' sunumuna katıldılar. Sunum ardından yapılan 'Kütüphane Oryantasyonu', 'Kütüphaneyi Keşfetmek' yun ve yarışmalarla eğlenen öğrencilere Işık Üniversitesi Kütüphane ve Dökümantasyon Daire Başkanı Hakan Kapucu ziyaretçileri kütüphane hakkında bilgi verdi.

Işık Üniversitesi kamp alanı olan Işık Kampı da ziyaret eden öğrenciler, AKUT tarafından sağlanan olanaklarla bir tırmanma yarışmasına katıldılar. Ayrıca Işık Üniversitesi Şile kampüsünü golf arabalarıyla turlayan öğrenciler keyifli dakikalar geçirdi. LÖSEV üyelerini Işık Üniversitesi Şile Kampüsünde misafir eden Işıklılar, hem sivil toplum dayanışmasını sağlarken hem de Lösemi hastalığına dair duyarlılığın gelişmesi için önemli bir adım attılar. Akut Kent Gönüllüleri adına açıklama yapan ve aynı zamanda Işık Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı Sinan User, AKUT Kent Gönüllüleri olarak toplumsal projelerde çalışmalarının devam edeceğini, Şile'de ise Işık Üniversitesi'nin her zaman yanlarında olduğunu belirtti.