Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 126. Yılı için Işık Üniversitesi Ormanı

Feyziye Mektepleri Vakfı 126. yılında Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde orman oluşturmak üzere fidan dikti.

Feyziye Mektepleri Vakfı 126. Yıl Hatıra Ormanı'nı oluşturmak üzere Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'ne dikilen 1.260 fidan ve aynı Orman içerisinde merhum Orhan Güreli anısına dikilen 740 fıstık çamı fidanı için yeşertme töreni yapıldı. 12 Mayıs, Cumartesi günü fidan yeşertmek üzere biraraya gelen Işık Üniversitesi ve Işık Okulları mensupları ile Şile halkı doğa ile bütünleşen bir gün geçirmenin keyfini yaşadılar.

Törende Feyziye Mektepleri Vakfı Başkanı Yük. Müh. Tufan Durgunoğlu adına bir konuşma yapan FMV Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Kamil Özkartal, bereketli bir yağmurun beklendiği bir ağaç dikme gününde Feyziye Mektepleri Vakfı'nın 126 yılı anısına bir orman oluşturulmasından mutluluk duyduğunu ayrıca aynı orman içinde yeralan ve Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Hüsnü Güreli'nin babası merhum Orhan Güreli adına 740 fidan armağan etmesinin doğaya yeşile verilen önemin azaldığı şu günlerde anlamlı bir davranış olduğunu söyledi. 126. Yıl Hatıra Ormanı için yaptığı katkı nedeniyle Feyziye Mektepleri Vakfı tarafından plaket verilen Hüsnü Güreli, babası merhum Orhan Güreli'nin bir eğitim aşığı olduğunu, Işık Üniversitesi kampüsünde adının anılması için Feyziye Mektepleri Vakfı'nın verdiği fırsattan dolayı çok mutlu olduğunu ve bu hareketin devamını dilediğini belirtti. Şile Kaymakamı Şükrü Görücü "Şile'nin %70 inin yeşil alan, İstanbul'da orman alanı en büyük ilçe, ama Türkiye'nin çok daha fazla ormana ihtiyacı var" dedi. Görücü, Işık Üniversitesi'nin Şile için ürettiği projelerin önemini vurgulayarak, kampüse kurulan ormanın gelecek için bir umut olduğunu ifade etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yeşili görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur' sözünü hatırlatan Kaymakam Görücü, Türkiye'de her yıl Kıbrıs adası büyüklüğünde toprağın denize aktığını ifade ederek, daha çok ormana ihtiyacımız olduğunu vurguladı.

Şile Kaymakamı, Feyziye Mektepleri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyeleri, Işık Üniversitesi Rektörü, Işık Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşen fidan dikiminin ardından Işık Üniversitesi Gençlik Kampı Sosyal Tesisleri'nde davetliler öğle yemeğine katıldı. Fidan yeşertme töreninde Işık Üniversitesi Folklor Kulübü'nün dans gösterisi ve Şile Belediyesi Gençlik Orkestrası'nın verdiği konser katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Video ve fotoğraf sunumu için lütfen tıklayınız.