Ünlü Yönetmen Derviş Zaim Sinema Yolcuğunu Anlattı

Senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yaptığı filmlerle yurtiçi ve yurt dışında pek çok ödül alan ünlü yönetmen Derviş Zaim, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü'nün Maslak kampüsünde düzenlediği 'Sektörel Seminerler'in konuğu oldu. Sinemaya başlama öyküsünü ve bakışını öğrencilerle paylaşan Altın Portakal Ödüllü Yönetmen Derviş Zaim, Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Onur Eroğlu'nun moderatörlüğündeki söyleşide öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Derviş Zaim öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbetin ardından, ikinci romanı olan Rüyet'i de imzaladı. Derviş Zaim'in yeni romanı Rüyet; geçmiş ve gelecek, özgürlük ve zorunluluk, arzu ile gerçeklik arasında sıkışmış insanın kendisine bir anlam, bir kimlik, bir hikâye, tutarlı ve bütünlüklü bir "metin" yaratma çabasını anlatıyor.