Işık'ta 'Lüküs Hayat' Rüzgarı Esti

Işık Üniversitesi Müzikal Kulübü, Türk tiyatrosunun klasikleri arasında yer alan Lüküs Hayat'ı sahneledi. Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde Işıklı öğrencilerle buluşan Lüküs Hayat, tiyatroseverlere keyifli anlar yaşattı.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, müziklerini ise Cemal Reşit Rey'in bestelediği Türkiye'nin en çok sahnelenen müzikal tiyatro oyunlarından Lüküs Hayat, Işıklı öğrencilerle buluştu. Işık Üniversitesi Müzikal Kulübü'nün Cengiz Çevik yönetmenliğinde sahneye taşıdığı Lüküs Hayat, Işıklı öğrencilerden büyük ilgi gördü.

Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesini ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşıyan, iki farklı kültürün yüzleşmesinden ortaya çıkan durumun değişmezlerini anlatan Lüküs Hayat, Işıklı öğrencilere keyifli anlar yaşattı.

Küçük hırsızlıklarla geçinen 'Rıza' ile 'Fıstık'ın bir zengin evine girince kendilerini kıyafet balosunda bulmalarıyla karşılaştıkları, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumunu anlatan Lüküs Hayat, Türk tiyatrosunun kült oyunları arasında yer alıyor.