Işık Üniversitesi Otizm Orkestrası Murat Dalkılıç'a Eşlik Etti

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Otizm Orkestrası, önceki gün Bostancı Gösterici Merkezi'nde verdiği konserde ünlü popçu Murat Dalkılıç'a eşlik etti.

Pop şarkıcısı Murat Dalkılıç'ın Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne aldığı konserin ikinci bölümünde Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Otizm Orkestrası da eşlik ederek Dalkılıç'la birlikte şarkılar söyledi. Otizmli Anıl İpek, Dalkılıç'la Kasaba ve Lafonten isimli şarkılarında düet yaparken otizmli Canberk Uysal davul, otizmli Rabia Aytek ise keman çalarak eşlik etti.

Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi Otizm Orkestrası, gönüllü Işık Üniversitesi öğrencilerinin otizme farkındalık yaratmak, otizm ve müziğin birlikte sürdürüldüğünde ne kadar önem arz ettiğine dikkat çekmek, "Beraber çalmamıza engel yok" sloganını vurgulamak amacıyla 2013 yılında üniversite bünyesinde kuruldu.

İlk konserini 2 Nisan Dünya Otizm Günü'nde 2015 yılında FMV Işık Üniversitesi Şile Kampüsü'nde veren Otizm Orkestrası, bugüne dek 5 konsere imza attı. 2014'te proje kulübü olarak çalışmalarını sürdürmeye karar veren Otizm Orkestrası Kulübü'nün, Avrupa Birliği Erasmus+ KA2 projesi kapsamında İtalya'dan, Romanya'dan otizm okulları ile anlaşması bulunuyor.

Otizm orkestrasının hedefleri arasında yurt dışında konserler vermek ve otizm ve müzik derneği olarak devam etmek de var. Repertuarında rock ve coverlardan oluşan şarkılar yer alan 10 kişilik Otizm Orkestrası, Onur Urfalı'nın şefliğinde ve Buse Dönücü'nün yönetiminde faaliyetlerine devam ediyor.