Küratör Dr. Necmi Sönmez Öğrencilere FragMENtaTION Projesi'ni Anlattı

Yapı Kredi Yayınları'nın Sanat Dünyamız Dergisi için geliştirilen FragMENtaTION Projesi, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nce düzenlenen etkinlikte öğrencilerle buluştu. Projenin küratörü Dr. Necmi Sönmez, FragMENtaTION'ın ortaya çıkış öyküsünü öğrencilerle paylaştı.

Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde düzenlenen konuşma dizisinde, Yapı Kredi Kültür Sanat Genel Müdürü Tülay Güngen, Kazım Taşkent tarafından kurulan Yapı Kredi'nin kurulduğu günden bu yana kültür hayatına katkılarını ve 1974'ten beri yayın hayatına devam eden Sanat Dünyamız dergisinin bugüne kadar geçirdiği aşamaları anlattı. Sanat Dünyamız Dergisi Editörü Mine Haydaroğlu ise daha önce birbirinden farklı alanlarda eser üreten sanatçılarla yapılan projelerden ve Sanat Dünyamız dergisini sanata yaklaşımından bahsetti.

Daha önce gerçekleştirdiği sergi kurma çalışmaları ve küratörlük deneyimlerini anlatan Küratör Dr. Necmi Sönmez ise FragMENtaTION Projesi'nin, 'bir sergi mekanı olmadan sanatçılarla nasıl bir ortaklık kurulabilir' düşüncesiyle ortaya çıktığını kaydetti. Sönmez, "Dört duvarlı fiziki bir mekan olmadan, bir sergi olabilir mi diye düşündüm. Ve bu düşünce beni, sanatçılar dergi sayfaları için üretimler yapabilir mi noktasına ulaştırdı. Böylece ortaya FragMENtaTION çıktı. Bugüne kadar 40'a yakın sanatçıyla çalıştık. Buradaki asıl amacımız, bir sanatçının perspektifiyle bakabilmek ve onu dergi sayfalarına aktarabilmekti" dedi. Küratör Sönmez, bugüne kadar sanatçılarla gerçekleştirilen 40'a yakın projeden yapılan seçkiyi de öğrencilerle paylaştı.