Etkinlikler

Paylaş

Akademi ve Kadının Görünmeyen Emeği

Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Maral Erol ve Yard. Doç. Dr. Müzeyyen Pandır tarafından, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle "Akademi ve Kadının Görünmeyen Emeği" başlıklı atölye çalışması 7 Mart 2018 Çarşamba günü Şile Kampüsünde gerçekleşti.

Atölye çalışmasında "Karşılıksız emek nedir? Kadının harcadığı emek neden niteliksiz emek sayılmaktadır? Bir iş "kadın işi" sayıldığında neden statüsü düşer? Duygusal emek ne demektir? Kadın akademisyenlerin evde ve işte karşılaştıkları sorunları toplumsal cinsiyet yaklaşımıyla nasıl konuşabiliriz?" sorularına yanıtlar arandı. Ayrıca "Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları" alanında çok tartışılan konulardan biri olan emeğin farklı şekilleri ve bunların cinsiyetler arasında nasıl dağıldığı konusu ile çeşitli emek kavramlarını ve emeğin üniversite/akademi ortamında nasıl cinsiyetlendirildiğini tartışıldı.

Doç. Dr. Maral Erol | Biyografi

Rensselaer Polytechnic Institute'de Bilim ve Teknoloji Çalışmaları alanındaki doktorasını tamamlamış ve Duke Üniversitesi'nde beş yıl boyunda postdoktora çalışmalarını sürdürmüştür. Araştırma alanları arasında erkeklik; toplumsal cinsiyet, bilim ve teknoloji ilişkileri; biyomedikal teknolojiler ve medikalizasyon (tıbbileşme) bulunmaktadır.

Yard. Doç. Dr. Müzeyyen Pandır | Biyografi

İngiltere'de Lancaster University Sosyoloji Bölümü'nde doktora, Coventry University'de İletişim, Kültür ve Medya alanında yüksek lisans çalışmalarını tamamladı. Birmingham City University ve Lancaster University'de farklı araştırma projelerinde yer aldı. Kimlik ve farklılık, sosyal teori, görsel kültür ve Oryantalizm konuları ile ilgili çalışmaktadır.

İlgili Dosyalar