Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu'nun düzenlediği "İstismarın Görünmeyen Yüzü" başlıklı Forum FMV Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde gerçekleştirildi.

Moderatörlüğünü Ezo Sunal'ın yaptığı forum, Çocuk ve Haklarını Koruma Platformu Başkanı Av. Figen Özbek'in açılış konuşması ile başladı. Daha sonra GFK Tüketici Deneyimleri Genel Müdürü Fulya Durmuş, Araştırma Raporu Özeti'ni katılımcılarla paylaştı.

Araştırma Raporu Özeti'nin sunumundan sonra Forum'a geçildi.

Forum Konuşmacıları:

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı, Klinik Psikolog, Ayşen Ufuk Sezgin
    Adli Bilimler ve Sosyal Hizmet Uzmanı, Oben Südütemiz
    Çocuk & Ergen & Yetişkin Psikiyatristi, Yankı Yazgan
    İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü, Klinik Psikolog & Çift ve Aile Terapisti, Yudum Akyıl

Çocuklarıyla iletişim problemi yaşayan aileler uzman desteğini önemsiyor mu? Anne babalar çocuklarının duygusal ihtiyaçlarının ne kadar farkında? Ebeveynlerin bilmeden yaptıkları hatalar çocuklarının yetişkinlik çağlarına ne kadar yansıyor? gibi soruların cevaplarına uzmanlar eşliğinde yanıt arandığı forum çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek ve eğitim kuruluşlarından uzmanların katılımıyla tamamlandı.