"Oğuz Atay'ın Sanat Yaşamı; Tutunamayanlar Romanındaki Anlatı Teknikleri"

Fen Edebiyat Fakültesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünden Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mübeccel Kızıltan'ın "Oğuz Atay'ın Sanat Yaşamı; Tutunamayanlar Romanındaki Anlatı Teknikleri" başlıklı konuşmasında Oğuz Atay'ın yaşamını ve sanat anlayışını tarihsel süreç içerisinde yaşanan önemli noktaları belirterek anlattı.

Konferansın ikinci konuşmacısı Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esin İnan, konuşmasında özellikle edebi yönden etkilendiği Oğuz Atay'ın 'Tutanamayanlar' ve 'Tehlikeli Oyunlar' adlı romanları üzerinden kendi yaşamındaki izdüşümlerini anlattı. Ayrıca Oğuz Atay'ın hocası olan Mustafa İnan'ın hayatını kaleme aldığı 'Bir Bilim Adamının Romanı' adlı biyografik eserinin yazım süreci hakkındaki izlenimlerini paylaştı.