Işıklı Fikirler Yarışması Finali Gerçekleşti

Işık Üniversitesi İnovasyon ve Girişimcilik Uygulama Araştırma Merkezi tarafından, Genç Başarı Eğitim Vakfı işbirliği ile FMV Işık Liseleri öğrencileri arasında başlatılan, Işıklı Fikirler Yarışması finali gerçekleşti.

Ağustos 2016 da öğretmen eğitimleri ile başlayan yarışma süreci liselerde kurulan girişimcilik kulüpleri ile devam etti. Her lisemizde oluşturulan öğrenci şirketleri hisse senetlerini satarak sermayelerini oluşturdu. Sonrasında ürünlerini geliştirerek satışlara başlamışlardı. Öğrencilerimiz bu süreçte sıfırdan bir şirket oluşturmanın tüm deneyimini yaşadı.

Bugün gerçekleşen finalde 3 lisemizden toplam 5 şirket yarıştı. Yarışmayı FMV Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü öğretmenlerinden İbrahim Ergin ve Ebru Çongar danışmanlığında: Prodoactıve isimli şirket kazandı.

Şirketler;

FMV Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü öğretmenlerinden İbrahim Ergin ve Ebru Çongar danışmanlığında: PIACERE

FMV Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü öğretmenlerinden İbrahim Ergin ve Ebru Çongar danışmanlığında: ARTEMİS

FMV Işık Lisesi Nişantaşı Kampüsü öğretmenlerinden İbrahim Ergin ve Ebru Çongar danışmanlığında: PRODOACTIVE

FMV Işık Lisesi Ispartakule Kampüsü Öğretmenlerinden Arzu Ercen ve Duygu Güven Olgaç danışmanlığında: NUMEBB

FMV Işık Lisesi Erenköy Kampüsü öğretmenlerinden Selin Memişoğlu ve Deniz Gülenay Akdeniz danışmanlığında: KRONOS

Yarışmayı kazanan ve finale kalan tüm öğrencilerimizi tekrardan tebrik ediyoruz.