Ekonomi (İktisat)

Ekonomi kıt kaynaklar ile sonsuz insan ihtiyaçlarını giderebilmek için en uygun yolları arayan bilim dalıdır. Ekonomi eğitimi görmek, öğrencilere ekonomi kuramlarını anlama ve özümseme olanağı sağladığı gibi, firma davranışından birey davranışına kadar çeşitli üretici/tüketici davranışlarını algılama, devletin/diğer kurumların yaptığı ekonomik tercih ve düzenlemelerin sebep ve sonuçlarını fayda-maliyet perspektifi ile irdeleme; küresel, bölgesel ve ulusal ekonomik konulara ilişkin sorunları analiz etme yeteneği kazandırır.

Ekonomi (İktisat) Programı

İşletme

İşletmelerde sorunların giderek uluslararası boyut kazandığı günümüzde, bu sorunların belirlenme ve çözüm aşamalarında işletme-yönetim disiplini işlevinin daha önemli hale geldiğini dikkate alan İşletme Programı, bu alana yetkin profesyoneller kazandırmayı amaçlıyor.

İşletme Lisans Programı

İşletme Lisans Programı (Türkçe)

Uluslararası Ticaret

Küresel ekonominin gerektirdiği "ticarette tek dünya", sınırları zorlayan, bilgi teknolojilerine hakim, tam donanımlı, değişime ayak uydurabilen elemanların tercih edildiği bir dönemi başlattı. Bu vizyona uygun olarak yapılanan Uluslararası Ticaret Programı da öğrencilere yoğun küresel rekabette ışık tutmayı amaçlıyor.

Uluslararası Ticaret Programı

Uluslararası Lojistik Yönetimi

Lojistik uzmanları bir ürünün üreticiden tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan sistemin diğer bir deyişle bir kuruluşun tedarik zincirini organize edip, eşgüdümünü sağlayan uzmanlardır.

Uluslararası Lojistik Yönetimi Programı

Uluslararası İlişkiler

Küreselleşen dünyamızda devletlerin, uluslararası örgütlerle ve çok uluslu şirketlerle ilişkileri artış göstermiştir. Bu hızla değişen dinamikleri kavrayabilmek ve günün ihtiyaçlarına cevap verebilmek için Uluslararası İlişkiler disiplini ortaya çıkmıştır.

Uluslararası İlişkiler Programı

Siyaset Bilimi

Işık Üniversitesi Siyaset Bilimi Programı öğrencileri eğitimleri süresince devlet, hükümet, siyasal kurumlar, siyasal partiler, çıkar grupları ve sivil toplum örgütleri gibi temel siyasal aktörleri inceler ve demokrasiden faşizme, cumhuriyetten teokrasiye, değişik siyasi sistemleri analiz eder.

Siyaset Bilimi Programı

İlgili Dosyalar