Öğrenci Görüşü
Kapat

Öğrenci Görüşü

Geri

Işık Üniversitesi'nde geçirdiğim 5 senemi tarif etmem çok zor. Arkadaşlarımla, keşke bir 5 sene daha geçirebilsek dediğimiz çok olmuştur. 2007 yılında Işık Üniversite'sine girdiğimde henüz ne istediğini bilmeyen biriydim, her ne kadar tercihimin dogruluğundan emin olsam da. 2012 yılında mezun olduğumda, hayallerimin peşinden koşmam gerektiği konusunda hem hocalarım, hem de ailem tarafından desteklendim. Işık Üniversitesi Uluslararasi İlişkiler bölümünü birincilikle bitirmem, öğrencilik dönemim boyunca bölumce katıldığımız aktiviteler ve asistan öğrencilik görevim, bana pekçok yeni kapı açtı. İspanya'nın en iyi okullarından birine, Pompeu Fabra Üniversitesi'ne burs alarak girdim. Ben hayalimi gerçekleştirdim. 3 senedir İspanya'da yaşıyorum. Işık Üniversitesi'nden bölümünüzle ilgili uzmanlaşarak mezun olmanızın yanında, kazanacağınız şeyler bundan cok daha fazlası olacaktır. Hayalleri olan her öğrencinin, her bir akademik üye tarafından destekleneceğini garanti edebilirim.

Selin Ece Biber, 2012 Uluslararası İlişkiler programı mezunu, bölüm birincisi

Global ve yerel düzeydeki siyasal, ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmeleri farklı perstekliflerle analiz edebilmemi sağlayan FMV Işık Üniversitesi Siyaset Bilimi programının 2015 yılı mezunuyum. Bölümde geçirdiğim dört senelik dönem, gerek kişisel gerekse entellektüel gelişimime gözle görülür bir şekilde katkı sağladı. Bu noktada en büyük desteğin bölüm hocalarından geldiğini düşünüyorum. Ayrıca, derslerde yapılan sınıf içi tartışmalar, akademik yazım pratikleri ve okumalar da kazanımlarımda önemli bir rol oynadı.

Emircan Kürküt, 2015 Siyaset Bilimi programı mezunu.

Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisiyim. Bölümüm hem güncel hem bir o kadar da tarih ağırlıklı bir bölüm. Dünyadaki gelişmeleri yakalamanızın yanı sıra siyasi tarihe de hakim olmayı gerektiriyor. Ayrıca bölümümüz gereği eğitim dilinin ve öğrendiğimiz mesleki terminolojinin İngilizce olması da gerek literatür taramalarımda gerekse uluslararası düzeyde katıldığım programlarda her zaman bir artı oldu. Bunun yanı sıra ikinci ve hatta üçüncü bir dilinizin olması gerekliliği karşınıza çıkıyor gerek stajlarınız da gerek mezuniyet sonrası seçeceğiniz çalışma alanlarında. Ayrıca bölümümüzün bize sunduğu çeşitli yurtiçi ve yurtdışı programları ve staj imkanları var. Bu sene Strasbourg'da gerçekleşen Avrupa Parlamentosu simülasyonu benim için bunlardan biriydi ve Avrupa Birliği'nin işleyişini daha yakından tanıma fırsatım oldu. Ayrıca okulumuz öncülüğünde gerçekleştirdiğimiz 1 haftalık New York gezimiz ve partner okulumuz olan New York Institute of Technology ziyaretimiz çok kültürlülüğü tanımamın yanı sıra misafir üniversitenin hocalarıyla da tanışma fırsatı sundu.

Ceren Keser, Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencisi.

YUKARI