Öğrenci Görüşü
Kapat

Öğrenci Görüşü

Geri

Merhabalar ismim Araz Yıldırım İngilizce işletme 4. Sınıf öğrencisiyim ve sizlere okulumuzun bana kattığı şeyleri özetlemeye çalışacağım.

Benim tercihimde Işık Üniversitesi'ni seçmemde en önemli iki etken akademik kadronun yeterliliği ve okulun imkanlarına kolayca erişebilmek oldu. Okulumuzun uyguladığı açık kapı politikası sayesinde danışmanımız ve hocalarımızla kolaylıkla görüşebiliyoruz. Derslerin güncel hayattan örnekler kullanılarak işlenmesi öğrendiklerimizin anlaşılması ve teorinin yanında uygulamanın da öğrenilmesine katkıda bulunuyor. Son iki yıldır işletme bölümünde burslu öğrenci asistanı olarak çalışıyorum bu sayede hem hocalarımızla iletişimim daha sağlam bir temel üzerinde oluştu hem de akademik kariyeri yakından görme fırsatı edindim.

Üniversitenin bir diğer öne çıkan özelliği ise kampüs hayatını yaşamamıza elverişli fiziki koşulları. Kampüs hayatı sayesinde okulumuzun spor, sanat ve çeşitli kulüplerinden ilginizi çeken kulübe katılabilir ve uzmanlaşmak istediğiniz hobiniz üzerinde çalışabilirsiniz. Okulumuzun 24 saat açık kütüphanesinden dilediğiniz kaynağa rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Öğrencilerin kendilerini geliştirmeleri için farklı dallarda eğitimler, seminerler ve sertifika programları öğrencilerin talebi doğrultusunda kampüsümüzde yapılmaktadır. Öğrencilerimizin yurtdışındaki okullarda belli bir süre eğitim görmeleri için Erasmus programı staj ve öğrenim hareketliliği olmak üzere öğrenciler tarafından sıkça başvurulan bir imkan. Markstrat,BUSIT gibi projeler ve yarışmalar sayesinde yurtdışındaki öğrencilerle beraber çalışma fırsatı bulup kendi eğitimimiz ile onların aldığı eğitimi kıyaslayarak güçlü ve zayıf yönlerimizi görebiliyoruz. Geçtiğimiz yıl bölümümüzün katkılarıyla Nitelik Stajyer Programını başlattık ve bu program sayesinde iş hayatında sıkça kullanılan Microsoft Office programlarını kullanmayı, sunum ve mülakatlardaki ideal teknikleri uygulamayı öğrendik.

Umarım okulumuzu biraz da olsa tanımanda yardımcı olabilmişimdir, bahsettiklerimi ve daha fazlasını yapmak istersen seni aramızda görmekten mutluluk duyarım.

Tevfik Araz Yıldırım (Uluslararası Ticaret 3 üncü Sınıf öğrencisi)

YUKARI