İnşaat Mühendisliği (Türkçe) Lisans Programı
Kapat

İnşaat Mühendisliği (Türkçe) Lisans Programı

Temel mühendislik dalları içinde yer alan İnşaat mühendisliği insanlık tarihi ile başlayan tek mühendislik dalıdır. İnsanların sağlık problemleri tartışmasız olarak en önde gelen sorunlarıdır. Ondan sonra barınma gelir. "Nerede oturacağım, nasıl işime gideceğim" sorusunun yanıtı insanların huzuru ve mutluluğu ile paraleldir. O nedenle gereksinim ve gelişim teknolojisine uygun olarak yapılanan ve gelişen bir inşaat mühendisliği programı her dönemde, haklı olarak, mühendis olmayı düşleyen lise mezunlarının önde gelen isteklerinden biri olmuştur.

Türkiye için inşaat mühendisliğinin çok ayrı bir yeri ve önemi vardır. 1950'li yıllardan başlamak üzere İnşaat Mühendisliği Fakülteleri çok uzun yıllar Türkiye liselerinin en iyi öğrencilerini almış ve bu durum 1980'li yıllara kadar sürmüştür. Bunun bir sonucu olarak Türk inşaat firmaları Avrupa'da, dağılan Sovyetler Birliği'nin ardından kurulan Cumhuriyetlerde ve Arap ülkelerinde pek çok ihaleyi alarak bugüne dek başarılı bir şekilde çalışmalarını sürdürmüşlerdir. Bu firmaların başarılarını sürdürebilmeleri, günün koşullarına göre daha büyük projelere sahip çıkabilmeleri için iyi yetişmiş yeni inşaat mühendislerine gerek duymaktadırlar.

YUKARI