Öğrenci Görüşü
Kapat

Öğrenci Görüşü

Geri

Mustafa Can Tözün ATMACA, Endüstriyel Tasarım, 4. Sınıf Öğrencisi

Endüstriyel Tasarımın çok geniş bir faaliyet alanı var. Bu bölümdeki öğrenim hayatımda, öğrendiğim konuları sorunlara çözümler geliştirebilecek birer araca dönüştürebilme alışkanlığı edindim. Tüm parçalar birleştiğinde ortaya çıkacak yenilikçi düşünce, ayrı ayrı parçalara sahip bir kütleyi değil, bir bütünü oluşturmalı. Farklı derslerde öğrendiğimiz bilgilerin, insan odaklı ve çözüme yönelik bir biçimde birleşmesinden oluşan bu bütünü görebilmek, yalnızca öğrenim/meslek yaşamımda değil, günlük yaşamda da kendimi sürekli geliştirmemi sağlıyor. Günlük yaşamımda yaşadığım sorunlara da, çevremde gelişen olaylara da veya herhangi bir konuda da düşünce geliştirirken çok daha etkili çözümler üretebiliyorum. Bu biçimde sorunlara çözüm üretebilmek geleceğim hakkında çok daha emin olmamı sağlıyor.

Hülya EKŞİ, Endüstriyel Tasarım, 4. Sınıf Öğrencisi

Işık Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım bölümü öğrencisi olmak öncelikle bizlere bakmakla görmek arasındaki farkı ve de çok disiplinli çalışmalara açık biçimde bakış açımızı genişletmeyi öğretmektedir. Bölümümüzde endüstriyel tasarımın doğası gereği, yaratıcılık, kullanıcı gereksinimleri, işlevsellik, ergonomi, üretim yöntemleri gibi çeşitli unsurları gözeterek ürün, hizmet, deneyim ve sistemler tasarlamayı öğreniyoruz. Üniversitemizin ve bölümümüzün sağladığı olanaklarla kurumsal firmalar ve markalarla iş birliği içerisinde yaptığımız projelerimiz mezun olduktan sonraki iş hayatımız için bizlere ön deneyim kazandırmakla birlikte stüdyo dersleri dışında aldığımız seçmeli dersler de hangi alanlarda daha çok ilgili olduğumuzu göstermenin yanında portfolyomuzda da bizlere zenginlik katmaktadır. 

Hocalarımızın bizlere sağladığı olanaklar, güvenleri ve ilgileriyle her zaman motivasyonum yüksek bir biçimde öğrenciliğimi devam ettirmekteyim. İyi bir endüstriyel tasarımcı olabilmek için çok çalışmam gerektiğinin farkındayım ve 135 yıllık köklü bir vakıf geçmişine sahip de olan Işık Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım öğrencisi olduğum için de çok şanslıyım.

YUKARI